3355 poze   149049 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

oua aspic

Reteta este simpla...aspicul este unul obisnuit(racitura,piftie) facut din carne de pui.Pentru siguranta se pune un pliculet in plus de gelatina.Dupa golirea de continut(intotdeauna pe la baza sau fund)cojile se clatesc cu apa si se pun la scurs cu spartura pe un prosop de hartie doar pentru cateva secunde.Urmeaza ornarea peretilor cu frunzulite de marar si patrunjel cu ajutorul unei scobitori...peretii fiind umezi, frunzulitele se vor lipi foarte usor.Lasam apoi 1-2 minute sa se zvinte cojile si frunzulitele sa ramana bine fixate...Turnam usor aspic(nu fierbinte) pana la jumatatea cojii dupa care introducem legumele(morcov,albitura)si carnea taiate bucatele mai mici...pentru aspect eu pun si boabe de porumb si mazare(fierte).Se completeaza apoi cu aspic pana la gura sparturii si se dau la rece sa se intareasca aspicul...se indeparteaza coaja... si... POFTA BUNA!!!
IMG_8534
IMG_8534
IMG_8535
IMG_8535

Comentarii album • 69
Nume:



Siropdeartar 16 martie 2018  
Wow,ce bine arata,nu am mai vazut asa ceva,esti super Carmen!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 21 martie 2018  
Multumesc frumos!
Răspunde Raportează
vlado2 15 aprilie 2014  
Foarte tare !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 aprilie 2014  
Multumesc!
Răspunde Raportează
elenita 12 aprilie 2014  
o gospodina desavarsita! gatitul pt tine este o arta. felicitari! langa tine cred ca nimeni nu ar putea tine cura de slabire.
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 aprilie 2014  
Multumesc mult pentru aprecieri!
Un sfarsit de saptamana superb iti doresc!
Răspunde Raportează
angy75 20 ianuarie 2014  
felicitari!Esti minunata!
Răspunde Raportează
carmencitavio 20 ianuarie 2014  
Multumesc frumos,draga mea!
Răspunde Raportează
elianna 14 ianuarie 2014  
O carte de bucate deosebita, cu multe idei originale si frumos ilustrata!
De Paste sigur am sa fac oua aspic si poate mai trag cu ochiul si la altceva...
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 ianuarie 2014  
Multumesc mult,Elianna,ma simt flatata!
Răspunde Raportează
nicogandila 4 ianuarie 2014  
La multi ani 2014 ! Am facut si eu piftie in coji de oua inspirata de aici .La inceput au fost sceptici dar la final am fost felicitata ! Multumesc pentru idee !
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 ianuarie 2014  
La multi ani,cu multe satisfactii!Ma bucur ca ai fost multumita de rezultat!
Răspunde Raportează
Primula 19 septembrie 2013  
Doamne, Carmen, geniala idee! Felicitari pentru inventivitate, nu ma indoiesc ca si gustul e excelent!
Răspunde Raportează
carmencitavio 20 septembrie 2013  
Multumesc frumos pentru aprecieri,draga mea,insa ideea nu-mi apartine,am preluat-o de pe un site web rusesc!Continutul aspicului si forma il fac foarte apetisant!
Răspunde Raportează
resiga 29 august 2013  
Vai ce faine sunt si cred ca si bune dar trebuie rabdare si din pacate a mea sa terminat ,TE FELICIT !
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 august 2013  
Multumesc frumos!Este un aspic obisnuit cu carne de pasare,dar aspectul,ii imprima,parca,un gust mai bun!
Draga Daniela,doar ti se pare ca ti s-a terminat rabdarea...Tu esti o femeie puternica,sunt convinsa,mai ales ca ai si sprijinul(si toata dragostea)sotului!
Numai ganduri bune,iti doresc!Te pup!
Răspunde Raportează
lucaria 13 august 2013  
FRUMOS,FRUMOS!...multa migala si precizie de ceasornicar !!!
mai ai timp si de "dichisuri"...?
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 august 2013  
Iti multumesc mult,draga mea!Imi place sa-mi surprind mesenii si pentru asta imi fac mereu timp!
Răspunde Raportează
georgecs 6 iulie 2013  
ff
Răspunde Raportează
Gabriela42 23 mai 2013  
o idee trasnet
Răspunde Raportează
carmencitavio 24 mai 2013  
Asa este,sunt de mare efect pe masa de Paste!
Răspunde Raportează
codrealaura 5 mai 2013  
Super?oua de Pasti. SUCEES
Răspunde Raportează
carmenfratila 14 aprilie 2013  
super ideea am sa incerc si eu
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 aprilie 2013  
Multumesc,draga mea!Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase,sunt si de mare efect pe masa,alaturi de ouale de Pasti!
Răspunde Raportează
carmenfratila 14 aprilie 2013  
dar zeama cum o faci
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 aprilie 2013  
Fierb carne de pui cu legume,iar la urma pun usturoiul pisat si gelatina,in functie de cantitatea de zeama!
Răspunde Raportează
angel22 31 martie 2013  
o idee geniala !
Răspunde Raportează
august26 26 martie 2013  
Super! Ce-ar mai merge astea acum de Paşte, însă cere multă migală. Timp aş avea, nu şi răbdare :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 martie 2013  
Multumesc,draga mea!Eu le fac numai de Paste,in forma de ou!
Răspunde Raportează
kerkyra 6 martie 2013  
Superbeeee!
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 martie 2013  
Multumesc frumos,draga mea!In curand le vine iar randul!
Răspunde Raportează
mihaella 11 februarie 2013  
Felicitari! Mi-a placut enorm ce am vazut, sunteti foarte priceputa iar noi , privitorii, avem multe de invatat.
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 februarie 2013  
Multumesc frumos,Mihaella!Ma bucur ca-ti plac preparatele mele!
Răspunde Raportează
Lenny 9 februarie 2013  
E bestial! Dar, nu cred ca sunt in stare sa fac! Desi ma consideram o fire rabdatoare!
Răspunde Raportează
carmencitavio 11 februarie 2013  
Cum sa nu fii in stare,este foarte usor!Cand faci,cu prima ocazie racituri,incerci cu un ou.
Răspunde Raportează
CastaniiDeCraiova 25 ianuarie 2013  
multa rabdare .... dar si rasplata pe masura
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 ianuarie 2013  
Multumesc frumos pentru apreciere si vizita!
Răspunde Raportează
scirlatgby 13 decembrie 2012  
Recunosc ca n-am auzit de asa ceva! Am sa fac de craciun! E super ideea!
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 decembrie 2012  
Cu siguranta mesenii,fie familia,fie musafirii vor fi incantati de acest aspic!
Răspunde Raportează
CICCIC 31 octombrie 2012  
Wow ! Ce bine arata ! De mare efect ! Am sa le fac si eu! Multumiri de detalii !
Răspunde Raportează
carmencitavio 1 noiembrie 2012  
Multumesc si eu pentru aprecieri!
Răspunde Raportează
Meddy 21 iulie 2012  
INGENIOS!EU FAC UA DE CIOCOLATA ASA!
Răspunde Raportează
carmencitavio 21 iulie 2012  
Daca as avea copii mici as face si eu oua de ciocolata...pe cand asa...
Răspunde Raportează
bonita12 17 iulie 2012  
uauuuuuu....minunat, buna idee
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 iulie 2012  
Multumesc,draga mea!
Răspunde Raportează
doly 15 iulie 2012  
da si gustoase cred de aratoase nu mai zic
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 iulie 2012  
Multumesc!...este o racitura(piftie) obisnuita cu carne de pui.
Răspunde Raportează
andruta 10 iulie 2012  
De mare efect......
Pe-astea nu le-am incercat inca.
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 iulie 2012  
Multumesc,Andruta!...ma bucur ca-ti plac!
Răspunde Raportează
clara70 9 iulie 2012  
ahaa. astea sunt vestitele oua aspic. am sa incerc si eu. multumesc
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 iulie 2012  
Cu mult drag,Clara!
Răspunde Raportează
Aglaitatan 24 iunie 2012  
Minunata idee am mai vazut la cineva care nu a divulgat secretul formei.....am cautat pe internet si am gasit pe cineva care folosea acelasi procedeu pt oua de ciocolata cu diverse umpluturi. Multumim pt informatii ! Sigur vom incerca si noi !
Răspunde Raportează
carmencitavio 24 iunie 2012  
Cu multa placere!...ma bucur ca imaginile va sunt de folos!
Răspunde Raportează
adriana85 12 iunie 2012  
Super!Uite ca asa ceva nu mi-ar fi trecut prin cap :)))as vrea reteta mai pe larg...
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 iunie 2012  
Modul de realizare a oualelor-aspic in detaliu il gasesti la inceputul albumului...sper sa-ti fie de ajutor...pentru alte detalii,aici ma gasesti.
Răspunde Raportează
lalea 8 iunie 2012  
Ce dragute!!!
Răspunde Raportează
craciungeorge63 7 iunie 2012  
FOARTE FAINE!
SINT DELICIOASE?
Răspunde Raportează
carmencitavio 7 iunie 2012  
Multumesc!...este un aspic obisnuit cu carne de pasare dar cu un alt aspect.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.