3355 poze   148989 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

dezastru culinar

1- Am nimerit un martipan foarte inchis la culoare ce nu a vrut sa se intinda,se rupea la derulare...Fiind pe ultima suta de metrii,a trebuit sa improvizez ceva....

2- Inca o dezamagire...tortul de Florii(pentru sotul meu) .Buchetelul de viorele de pe blatul de deasupra tortului a ramas lipit pe hartia de copt(dupa coacere).
Drept urmare,dupa Sarbatori,mi-am cumparat o folie de silicon pentru copt. I-am facut proba,este excelenta!
IMG_4552
IMG_4552
IMG_4553
IMG_4553
IMG_4559
IMG_4559
IMG_4560
IMG_4560
IMG_4577
IMG_4577
IMG_4578
IMG_4578
IMG_8561
IMG_8561
florile au ramas lipite de hartie
florile au ramas lipite de hartie
...desi am uns-o cu ulei
...desi am uns-o cu ulei
IMG_8568
IMG_8568
IMG_8570
IMG_8570
IMG_8577
IMG_8577

Comentarii album • 96
Nume:



mihaeladima 15 mai 2015  
nici un dezastru nu observ aici!
dimpotriva!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2015  
Multumesc,Mihaela!Esti o draguta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 aprilie 2015  
Daaaaa,multumesc,Monica!Avand in vedere ca stratul de ganache a fost mai gros,tortul a iesit foarte bun,un deliciu!
Răspunde Raportează
lalea 29 aprilie 2015  
Cu drag!
Iti doresc o seara minunata,draga Carmen!
Pupici!
Răspunde Raportează
yasmin22 21 aprilie 2015  
Noroc ca nu esti o incepatoare si le-ai `reparat`de nota 10!!La multi ani sotului!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Multumesc din suflet,draga mea,pentru urari si aprecieri!
Toate cele bune!
Răspunde Raportează
elenita 20 aprilie 2015  
Dupa cat sunt de "colorate' m-am gandit imediat ca sunt pt copii.Dar sa nu uitam ca si barbatii sunt tot un fel de copii.Sanatate si la multi ani,sotului!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Multumesc mult de tot pentru urari,draga Elenita!
Toate cele bune!
Răspunde Raportează
andruta 20 aprilie 2015  
Surpriza cred c-a fost oricum apreciata si "gustata"din plin (si la propriu si la figurat). Nu te mai necaji; important a fost gustul.
Si sa-ti traiasca sotul,chiar daca o zic cu mare intarziere! Sa fiti sanatosi si fericiti !
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Initial,tortul trebuia sa fie cu totul altfel:blat de cacao,ganache din ciocolata alba,blat galben,ganache din ciocolata amaruie,blatul alb cu imprimeu.Din toate,a ramas doar blatul alb,dar fara imprimeu si ganache-ul cu ciocolata amaruie...in rest,a fost un mozaic!
Multumesc din suflet,draga Andruta,pentru urari!Multi pupici!
Răspunde Raportează
camelia60 19 aprilie 2015  
cu tot dezastrul pana la urma cu ideile bucataresei totul a iesit bine ,frumos si gustos !
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Multumesc frumos,Camelia,esti o draguta!
Răspunde Raportează
doinabacau 19 aprilie 2015  
In bucatarie ,surprizele sunt inevitabile...ramane bucuria ideilor si aroma savurata mereu cu placere...
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Asa este,Doina,doar ca surprizele astea imi lasa mereu un gust amar,de dezamagire!
Răspunde Raportează
doinabacau 23 aprilie 2015  
Eh...se-ntampla si profesionistilor,dar muritorior de rand...e o alta experienta...
Răspunde Raportează
mydenysa 19 aprilie 2015  
foarte frumoase flori, eu nu ung hartia de copt cand fac asa ceva, doar dezlipesc usor dupa coacere, ideea e exceptionala cu decorul!
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 aprilie 2015  
Multumesc frumos!Ideea cu blatul imprimat am luat-o de la tine,mydenysa.sunphoto.ro/Culinar_3/96651724,mi-a placut tare mult!Am mai facut cateva blaturi cu model,dar nu am avut probleme...cu asta insa,nu-mi explic ce s-a intamplat,desi am folosit aceeasi compozitie ca la celelalte!Surpriza mea,s-a dus pe apa sambetei.Nu-ti spun cat de inciudata am fost!
O duminica frumoasa,in continuare,Gaby!
Răspunde Raportează
FELICITA 19 aprilie 2015  
Un dezastru culinar ff gustos si apetisant.
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 aprilie 2015  
Multumesc frumos,Felicia!A fost,intradevar,foarte gustos,dar esecul mi-a lasat un gust amar!Eram atat de incantata atunci cand l-am scos din tava de copt...
Răspunde Raportează
FELICITA 19 aprilie 2015  
Sunt sigura ca data viitoare va fi un succes total.
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 aprilie 2015  
Cu siguranta,pentru ca am dat fuga la supermarket si mi-am cumparat o folie de silicon pentru copt...i-am facut proba si este excelenta! :)
Răspunde Raportează
FELICITA 23 aprilie 2015  
Succes.
Răspunde Raportează
olgutza 19 aprilie 2015  
mi-as dorii si eu un asemenea dezastru ...dulce di frumos ...felicitari carmen ,,,la multi ani sotului tau ..chiat daca a trecut
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 aprilie 2015  
Multumesc din suflet,draga mea,toate cele bune si tie!...Tortul l-am facut in lipsa sotului si foarte bucuroasa,voiam sa-l surprind cu buchetelul de viorele(numele lui este Viorel),dar s-a dus de rapa surpriza mea! :((
Răspunde Raportează
cornelia79 6 decembrie 2013  
A iesit!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 decembrie 2013  
Da,a iesit...foarte gustos,dar aspectul m-a dezamagit cumplit!
Răspunde Raportează
cornelia79 6 decembrie 2013  
Depinde din ce unghi privesti!!!!!!!!!!!!Noi care nu cunoastem "planul initial"..nu suntem dezamagiti !
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 august 2013  
Improvizatia d-voastra a salvat totul, care s-a dovedit a fi mai mult decat bine venita!
Felicitari pentru propria creativitate:-)
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 august 2013  
Multumesc,esti dragut!...de cate ori il vad,imi imaginez un barbat imbracat "la patru ace",dar cu pantalonul prea scurt,de sub care se zareste pielea piciorului de deasupra sosetelor!
Oricum,experienta cu acest tort imi va fi invatatura de minte!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 august 2013  
Buna analogie; asa este!
Răspunde Raportează
mara94 18 august 2013  
un dezastru bine reusit...!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 august 2013  
Multumesc,draga mea!A fost o mare dezamagire ca aspect,dar cu un gust delicios!
Răspunde Raportează
Maxie 2 iunie 2013  
Arata bine,chiar daca ti-a dat emotii.Daca a fost bun si nu a ramas,asta e cel mai important.Am patit-o si eu,la fel,dar acum stiu .
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 iunie 2013  
Of,Doamne!Cand vad pozele,retraiesc momentele de dezamagire...tortul trebuia sa fie alb sau,ma rog,cat mai aproape de alb si sa-l imbrace in intregime!M-am lasat amagita de marca(Dr.Oetker)si nu am desfacut pachetul mai din devreme(invatatura de minte)!
Răspunde Raportează
robertloredana 26 mai 2013  
wow , arata foarte bine. de ce spui ca este un dezastru?
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2013  
Martipanul trebuia sa fie alb si sa acopere in intregime tortul!L-am ornat insa,cu ce-am avut prin camara!
Răspunde Raportează
linascuta 30 aprilie 2013  
nu as zice ca-i dezastru culinar...e chiar frumos. felicitari
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 aprilie 2013  
Multumesc,draga mea!Este departe insa,de ce as fi vrut sa iasa!
Răspunde Raportează
karmen 20 aprilie 2013  
Improvizat? .. chiar e ok... mai iesit din comun
Răspunde Raportează
carmencitavio 21 aprilie 2013  
Daaaa,chiar iesit din comun!Parte buna este ca a fost un deliciu!
Răspunde Raportează
resiga 13 martie 2013  
FETELOR si eu am patit la fel cu martipanul asa ca eu nu am mai pus pe tort asa ceva ,am transformat martipanul in trandafiri si alte flori si asa am scapat de el !!
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 martie 2013  
Oricum,a fost o mare dezamagire martipanul asta de la Dr.Oetker!Am sa incerc sa fac pasta de zahar,inainte de Paste,sper sa-mi iasa ca lumea!
Răspunde Raportează
resiga 14 martie 2013  
Sunt de acord cu tine ,bani aruncati !!
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 19 ianuarie 2013  
Nici mie nu mi se pare un dezastru
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 ianuarie 2013  
L-am considerat dezastru pentru ca altul trebuia sa fie aspectul lui final si mi-a parut rau ca n-am putut intinde ca lumea martipanul.
Răspunde Raportează
laurabv 6 ianuarie 2013  
Nu e chiar asa dezastru, mai ales ca sigur a fost foarte gustos :))))
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 ianuarie 2013  
Multumesc!A fost,intradevar,foarte bun si aromat!
Răspunde Raportează
andruta 4 ianuarie 2013  
Imi pare rau sa aud ca s-a intamplat asa tocmai atunci cand trebuia dus cuiva... Oricum, a fost un tort cu .. personalitate .. care n-a aratat rau (parerea mea..)
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 ianuarie 2013  
Din fericire,a fost foarte gustos!Nu am reusit sa il fotografiez taiat,insa!
Răspunde Raportează
bonita12 4 ianuarie 2013  
nu arata rau,stelutele te-au salvat...eu i-as fi taiat "fusta" franjurata si apoi incrucisai franjurile....s-a mancat dezastrul acesta dulce???
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Draga mea,nu am avut curajul sa mai ating martipanul pentru ca se rupea imediat,l-am lasat asa cum s-a asezat de la inceput...deja se crapase in cateva locuri!
De mancat...s-a mancat imediat,a fost foarte gustos,mai ales ca la toate aromele s-a mai adaugat si cea de migdale de la martipan!
Răspunde Raportează
taisia 4 ianuarie 2013  
Merge!!! daca nu ziceai nimic de dezastru...ziceam ca asa tre sa fie :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc tare mult,esti draguta!
Răspunde Raportează
mihaeladima 4 ianuarie 2013  
nici un dezastru! chiar arata foarte interesant... asa incomplet!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc,Mihaela!...Au trecut zilele,mi-a trecut si supararea!
Răspunde Raportează
mihaeladima 4 ianuarie 2013  
hahaha... foarte bine!
oricum cred ca a fost tare bun!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Daaa,gustos,gustos!...s-au impletit minunat toate aromele!
Răspunde Raportează
mihaeladima 6 ianuarie 2013  
ai vazut?!!... deci, nici un dezastru, dimpotriva...
Răspunde Raportează
Meddy 4 ianuarie 2013  
e ft aratos!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc,draga Meddy!In orice caz,a fost foarte gustos!...imi pare rau ca nu am reusit sa-l fotografiez in sectiune!
Răspunde Raportează
Meddy 4 ianuarie 2013  
sa imi dai si mie reteta!martipanul l-ai cumparat gata facut?
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Tortul este un diplomat din iaurt cu fructe,crema de oua si frisca.
Se face o crema din 4 oua cu 200g.zahar: se bat ouale si zaharul cu telul intr-un castron pus la bain-marie,7-8 minute,pana se ingroasa.Se da castronul deoparte si se bate din cand in cand sa nu prinda pojghita.Se topesc doua pliculete de gelatina si se amesteca cu crema calda de oua.In vase separate se toarna iaurturile de fructe preferate(eu am folosit iaurt cu visine si iaurt cu capsune)care se amesteca in mod egal cu crema de oua si cate 250g.frisca dulce batuta.
Am facut un blat din 5 albusuri batute cu 4 linguri de zahar,am adaugat doua linguri pline cu faina,2 linguri de cacao,1/2 sticluta esenta de rom si cateva linguri(4-5)cu nuca macinata ce mi-a ramas de la cozonac.Dupa ce s-a racit l-am impartit in trei foi pe care le-am insiropat cu zeama de compot de visine.Am imbracat un vas adanc cu celofan,am asezat prima foaie de blat,am insiropat-o,am pus crema de visine si visine din compot carora le-am scos samburii.Am pus a doua foaie,am insiropat-o,am pus crema de capsuni si cateva capsune proaspete,taiate feliute si a treia foaie insiropata.Am acoperit cu celofan si am pus o farfurie deasupra ca sa stea presat si l-am dat la rece,de pe o zi pe alta.
Eeeiiii,si acum a inceput dezastrul pentru mine.Martipanul l-am cumparat de la Kaufland...martipan Dr.Oetker,care m-a dezamagit profund...
Răspunde Raportează
Meddy 4 ianuarie 2013  
mersi!cu prima ocazie am sa il fac!eu nu am cumparat niciodata ,mereu am ornat cu cicilata sau frisca!am zis sa caut si eu sa incerc!
Răspunde Raportează
sylvia 4 ianuarie 2013  
eu cred ca modelele la intamplare, cele putin elaborate sunt deosebite! deci, si la tine este asa. chiar imi place!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc frumos,Sylvia!...dar tortul trebuia sa fie alb!...am avut incredere in cineva care mi-a spus ca este un martipan foarte bun,albicios,usor de lucrat si nu am deschis pachetul pana la ornare...
Răspunde Raportează
sylvia 4 ianuarie 2013  
da, era si alb f. frumos... dar nici asa nu e urat! este ca o paturica! daca ar fi fost niste trandafiri albi.....
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Tortul era pregatit pentru fratele meu la care am petrecut revelionul,cu o poveste de iarna.Cand l-a vazut,auzind ce trebuia sa fie,mi-a spus sa nu fiu suparata,dar din cauza caldurii de la munte,s-a prelins o patura de namol peste zapada...martipanul imitand namolul.Iti dai seama ca orice urma de suparare mi-a disparut!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 3 ianuarie 2013  
Stai linistita , ca nu ramane ne gustat!!Arata foarte bine!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Daaaa,a fost foarte bun,s-a mancat imediat!Dar...altfel trebuia sa arate!
Răspunde Raportează
scirlatgby 3 ianuarie 2013  
e minunat si asa! Si gustul cred, pe masura!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Da,gustul a fost grozav,s-a mancat imediat!Multumesc,Gaby!
Răspunde Raportează
doinabacau 3 ianuarie 2013  
Hm,mie nu mi-ar iesi asa nici cu cele mai bune ingrediente...aspectul este ireprosabil, iar de gust, nu-mi fac griji!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc mult de tot,m-ai facut sa rad!Imi pare rau,imi facusem o idee de cum sa arate tortul si ...a iesit ceva ce nu as fi gandit niciodata!
Răspunde Raportează
Christina 3 ianuarie 2013  
Daca e bun, aspectul conteaza mai putin.....
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc,draga mea!...a fost foarte bun,s-a mancat imediat!Imi pare rau,insa,ca nu a iesit asa cum mi-as fi dorit ca aspect!
Răspunde Raportează
Christina 4 ianuarie 2013  
Pai vezi, deci n-a fost un dezastru!:)
Răspunde Raportează
olgutza 3 ianuarie 2013  
asta-i dezastru?e arta scumpa doamna...
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Multumesc,Olgutza draga,esti draguta!...Initial,tortul trebuia sa fie alb...si a iesit cafeniu...si pe jumate dezbracat!Dupa cum am mai spus,noroc cu ornamentele pe care le aveam in casa,ca m-au salvat cat de cat!
Răspunde Raportează
Lenny 3 ianuarie 2013  
Arata chiar bine! Poate e doar parerea ta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2013  
Normal,martipanul trebuia sa acopere tot tortul si sa aiba un aspect fin.Am avut incredere totala in calitatea martipanului si am lasat ornatul pe ultimul moment si asta m-a dat peste cap!Imi pare rau ca nu am reusit sa fac poze in sectiune,tortului!
Răspunde Raportează
IleanaP 3 ianuarie 2013  
WOW ce bunatati ai pe acolo!!
La multi ani sa mai poti face !
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2013  
Multumesc mult,sa te auda Dumnezeu!
La multi ani,draga mea!
Răspunde Raportează
ANDAMANUELA 3 ianuarie 2013  
E SUPER DRAGUT SI CRED CA GUSTUL COMTEAZA MAI MULT,SIGUR A FOST FENOMENAL!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2013  
Multumesc!Da,a fost gustos,s-a simtit aroma migdalelor de la martipan si aroma de visine si capsuni din creme si arata bine in sectiune,dar din pacate nu am mai apucat sa fac poze!
Răspunde Raportează
MERYLOU 3 ianuarie 2013  
mi se pare chiar fain...
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2013  
Nu-mi place culoarea,am mai avut martipan,dar culoarea era mai deschisa,asemanatoare migdalelor...
Nu am putut sa-l intind,se tot rupea...
Si greseala mea,am lasat ornatul pe ultimul moment,cand era prea tarziu sa prepar vreo glazura sau crema!...noroc ca am in casa diverse ornamente marunte!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.