3355 poze   152140 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea

-Am caramelizat 200g.zahar in loc de 150g.pentru a avea mai mult sirop.
-feliile de mere le-am pus peste crema de zahar ars dupa ce am scos-o din cuptor si apoi compozitia de blat.
-tortul este un deliciu...foarte insiropat!
IMG_6339
IMG_6339
IMG_6340
IMG_6340
IMG_6341
IMG_6341
IMG_6343
IMG_6343
IMG_6346
IMG_6346
IMG_6348
IMG_6348
IMG_6349
IMG_6349
IMG_6352
IMG_6352
IMG_6354
IMG_6354
IMG_6377
IMG_6377
IMG_6379
IMG_6379
IMG_6384
IMG_6384

Comentarii album • 56
Nume:



andruta 13 noiembrie 2014  
Super !!
Am si eu o intrebare : caramelizezi zaharul, pui felii de mar, adaugi crema si coci . Iese crema de zahar ars. Mai pui un strat de felii subtiri de mar si adaugi compozitia de blat. Dai la cuptor.
Cand montezi tortul, de fapt, il rastorni ? Blatul va fi jos, apoi crema de zahar ars si feliile de mere caramelizate la suprafata ?? Sosul acela este absorbit de blat in intregime ? :) Multumesc !!
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 noiembrie 2014  
Nu,draga mea!Dupa caramelizarea zaharului adaug crema si coc si apoi asez feliile de mar(eu le-am presarat cu un plic de praf de capucino,nu ma prea impac cu aroma de scortisoara)peste care torn compozitia de blat.Dupa coacere pun o farfurie peste blat si rastorn tortul,lasand vasul peste tort pana la racire si chiar 2-3 ore in plus pentru a-i permite blatului sa absoarba tot siropul!Este un deliciu,te asigur!
Pupici!
Răspunde Raportează
andruta 14 noiembrie 2014  
Multumesc mult!! M-am luminat ..
Răspunde Raportează
cornelia79 6 decembrie 2013  
Mhhh ..ce "bunaciuni" faci!
Arata delicios de bine!
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 decembrie 2013  
Multumesc frumos,draga mea!Este intradevar foarte bun si super insiropat!
Răspunde Raportează
alerim 26 august 2013  
Si eu il fac dar observ ca tu pui mere suprapuse( mai multe straturi) eu pun doar unul. Voi incerca si asa. Deasupra pun frisca si rad ciocolata, dar cred ca e f. bun si cu alte fructe ca decoratiuni. Pofta buna !
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 august 2013  
Multumesc frumos!Tot un singur rand de mere am pus si eu,dar situat intre crema si blat!Alteori pun intai mere in cratita si le coc in cuptor si apoi adaug compozitia de tort!
Răspunde Raportează
Lizica 1 iunie 2013  
Felicitari pt toate !
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 iunie 2013  
Multumesc frumos,Lizica!
Răspunde Raportează
Ellena 30 mai 2013  
Ispite dulci... ce bine ca le-ai fotografiat... aproape că nu-ţi vine să "distrugi" un asemenea tablou, o asemenea armonie de culori...
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 mai 2013  
Vai,eu de abia astept sa intru cu cutitul in ele,sa vad cum arata in sectiune!Multumesc mult pentru apreciere!
Răspunde Raportează
carmenfratila 14 aprilie 2013  
blatul este de tort normal sau aluat de crema de zahar sa zic asa
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 aprilie 2013  
Blatul este din 3 oua,120g.zahar,150g.faina si 5g.praf de copt... si se toarna peste crema de zahar ars!
Răspunde Raportează
carmenfratila 14 aprilie 2013  
si il mai lasi pe prima sa se coaca sau le torni una peste alta
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 aprilie 2013  
La tortul cu mere pun intai compozitia de crema si o coc pana se incheaga,asez feliile de mere si apoi compozitia pentru blat!Cand fac tortul simplu,torn compozitia pentru crema peste zaharul caramelizat si apoi compozitia de blat care este asemanatoare cu cea de pandispan(4 linguri zahar,4 linguri faina,4 oua si 1 lingura de ulei)!La tortul simplu iese mai fina crema de zahar ars decat la cel cu mere,imi place mai mult!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 25 martie 2013  
Rata foarte frumos ! Il trec si eu pe lista mea cu cereri pentru Mos Craciun, ca iepurasul doar cu salata se ocupa mai mult ! :D
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Multumesc mult pentru aprecieri!Daca salata este din gradina,merita sa-i dam ei mai multa atentie si sa felicitam iepurasul! :))
Răspunde Raportează
ninuninulescu 25 martie 2013  
Salata Boeuf... Ce crezi ca iepurasul e oaie ? El mananca numai salata cu maioneza ! :))))
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Tocmai am auzit zilele trecute la tv ca din cauza preturilor piperate la miei,se vor scoate pe piata pentru masa de Paste...IEPURI!Deci putem spune,in acest caz,ca iepurele este...oaie! :)))
Răspunde Raportează
ninuninulescu 26 martie 2013  
Ideea asta cu iepurii chiar imi place ! :)
Răspunde Raportează
anonim
liliac 22 martie 2013  
eu ung tava cu unt,presar zahar pe tava,pun merele si le pun la cuptor,se zaharisestezaharul super bun
Răspunde Raportează
anonim
liliac 22 martie 2013  
tortul il fac de peste 2o de ani ,si cu frisca si fara...dar cu mere intregi si cu frisca si fara cu zahar pudra,cand il fac cu elii de mere il fac in tava dreptunghiulara ,f bun
Răspunde Raportează
carmencitavio 24 martie 2013  
Cu mere intregi il face si cumnata mea,eram si eu hotarata sa-l fac la fel,dar nu mi-a placut gustul/aroma merelor si nu am vrut sa folosesc scortisoara sau alte mirodenii,asa ca am recurs la felii foarte subtiri(0,5cm.)!
Răspunde Raportează
andruta 28 februarie 2013  
Pun pariu c-a fost la fel de bun pe cat arata de frumos..
Răspunde Raportează
carmencitavio 1 martie 2013  
Multumesc,draga mea!Tortul este un deliciu,foarte insiropat si aromat!
Răspunde Raportează
andruta 1 martie 2013  
Chiar am de gand sa-l fac si eu , in wknd.
Eu l-am incercat in luna mai, dar cu mere coapte intregi, in interiorul carora care am bagat miez de nuca.
Iar zilele trecute am mancat undeva mar copt care avea in interior bucatele mici-mici de gutuie.... A fost DIVIN de-a dreptul!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 martie 2013  
Imi imaginez ca a fost bun marul cu bucatele de gutuie,parfumul gutuiei se simte foarte bine si pregnant in toate preparatele!
Răspunde Raportează
katy88 28 februarie 2013  
mmmm foarte bine aarata si usor de facut sper!
Răspunde Raportează
carmencitavio 1 martie 2013  
Multumesc,Katy,se face foarte usor si este delicios!
Răspunde Raportează
TANIAMIHALCEA 28 februarie 2013  
waw...ce minunatie...noroc ca am trecut pe la tine,ma culcam fara sa savurez o felie de tort alla Tania...pupici!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc pentru reteta si fotografiile postate,ele mi-au dat curajul si imboldul de a-l prepara!Ne-a placut tuturor foarte mult,am savurat fiecare bucatica!
Răspunde Raportează
lety 27 februarie 2013  
O idee buna pentru sambata! Si eu faceam tort de zahar ars, dar fara mere.
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Eu l-am facut pentru prima oara si am gresit ca am taiat merele prea subtiri si din cauza asta nu s-au prea simtit in tort,dar rezultatul final a cucerit pe toata lumea!
Răspunde Raportează
norela 27 februarie 2013  
maaaaaama,maaama..ce bine arata,tastatura mea e ...uda!!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc mult,draga mea!Tortul a iesit cu adevarat un deliciu,a ajuns cap de lista in preferintele sotului!
Răspunde Raportează
scirlatgby 27 februarie 2013  
Ce bun trebuie sa fie!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Da,Gaby draga,este un deliciu:aromat,insiropat,textura atat de fina a cremei!Merita incercata reteta!
Răspunde Raportează
Christina 27 februarie 2013  
Arata superb, sigur este si gustos!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc frumos,Christina!...este intradevar super gustos!
Răspunde Raportează
any67 27 februarie 2013  
e bestial!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc,Any draga!...asa am spus toti dupa primele inghitituri:E BESTIAL!
Răspunde Raportează
lalea 27 februarie 2013  
Este ff frumos!
Cu siguranta-i si gustos!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc mult,Monica!Este un tort ce ne-a cucerit pe toti prin gust,aroma si textura deosebit de fina!
Răspunde Raportează
Lenny 27 februarie 2013  
Off, Doamne ce de-a bunataturi!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc,Lenny!Este un tort super delicios!
Răspunde Raportează
lilistef 27 februarie 2013  
Trebuie sa fie delicios! Multumim ca impartasiti cu noi retetele.
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Daaaa,este super delicios,merita incercata reteta!
Răspunde Raportează
doinabacau 27 februarie 2013  
Oh,minunat!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Multumesc,Doina!...este un deliciu!
Răspunde Raportează
IleanaP 27 februarie 2013  
Ne dai numai idei cu pofte!! Sa stii ca o sa facsi eu simbata,eu o pregateam dar, fara mere
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
De mult voiam sa-l fac si iata ca a venit ziua,este o bunatate de tort!
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 27 februarie 2013  
foarte frumos si tare bun este tortul asta
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 februarie 2013  
Asa este,Gaby,un deliciu...foarte insiropat!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.