3355 poze   152054 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

Gem de prune

La 5 kg. de prune am pus 300g. zahar si cu 30 minute inainte de a opri focul, 250g. miez de nuca.
IMG_0841
IMG_0841
IMG_0834
IMG_0834
IMG_0839
IMG_0839
IMG_0840
IMG_0840
IMG_0843
IMG_0843
IMG_0844
IMG_0844

Comentarii album • 28
mamabogy 15 septembrie 2013  
nghit in sec, parca simt gustul...o fi ff bun
Raportează
carmencitavio 15 septembrie 2013  
Da,este nelipsit din camara!Anul acesta nu am mai facut pentru ca raftul este inca plin cu cel din anii trecuti!
Raportează
ciupuligacosmin 20 aprilie 2013  
ff
Raportează
carmencitavio 20 aprilie 2013  
Multumesc frumos!
Raportează
c4rment 7 decembrie 2012  
Arata minunat! aveti mare dreptate-miezul de nuca il face special.Asa procedam si noi si nu exista degustator care sa fi fost nemultumit!Am preparat si fara zahar si a iesit la fel de gustos. F E L I C I T A R I !!!
Raportează
carmencitavio 7 decembrie 2012  
Multumesc foarte mult pentru vizita si aprecieri! Cateva borcanele le fac si eu fara zahar dar cea mai mare parte o indulcesc pentru ca am multi pofticiosi si doritori de "gem dulce-acrisor ca la Carmen"!Numai bine,va doresc!
Raportează
c4rment 9 decembrie 2012  
Cu drag vizitez unele pagini de pe sunphoto. Am descoperit oameni deosebiti cu preocupari similare cu ale noastre...o comunitate de romani care sunt putin deasupra tristetii si a lamentarilor zilnice.Va dorim sanatate si o iarna usoara!
Raportează
CICCIC 20 noiembrie 2012  
Ce bun trebuie sa fie...
Raportează
carmencitavio 21 noiembrie 2012  
Noua ne place foarte mult,nu-l fac prea dulce si-i pun miez de nuca,ceea ce-l face si mai gustos!
Raportează
CICCIC 21 noiembrie 2012  
La anul am sa-l fac si eu asa
Raportează
norela 1 septembrie 2012  
oooooo,zilele urmatoare ma ocup si eu de magiun si dulceata de prune[intregi] vinete..bune..bune!!!!!
Raportează
carmencitavio 2 septembrie 2012  
Mai,mai,toata lumea face dulceata de prune!...luni,pleaca sotul la tara si daca mai gaseste prune frumoase si-mi aduce,poate incerc si eu,asa,de curiozitate.
Raportează
norela 2 septembrie 2012  
mie imi place dulceata din prune vinete[cele carora le iese samburele],le fac fara sa le tai pe jumatate,scot samburele cu andreaua si pun[uneori] nuca in loc de sambure.,in fiecare borcan,pun cate o frunza de idrusaim..ii da o aroma...:)))))))))))...jos palaria!!!!!!!!
Sunt innebunita dupa dulceata asta,e preferata mea din toate,urmatoarea e cea de capsuni...
Raportează
carmencitavio 2 septembrie 2012  
Ei,daaaaa,cu siguranta am sa fac dulceata cu miez de nuca,daca vor mai fi bune prunele la tara. Eu ador dulceata de cirese amare...
Raportează
bonita12 2 septembrie 2012  
cum faci dulceata, ce cantitati?....sa-i spun fiicei mele caci ea mananca ...noi nu ne omoram
Raportează
norela 2 septembrie 2012  
buna,o farfurie obisnuita [de ciorba]cu varf de prune la 1 kg de zahar,ca orice dulceata din orice fruct sau 1kg fruct la 1/3 zahar..Eu fac dulceata la ochi cu ajutorul farfuriei..
Fac siropul cu un pahar de apa[100ml] si adaug fructele,fierb dulceata pana se leaga siropul..
Raportează
bonita12 2 septembrie 2012  
presupun ca nuca o pui putin la cuptor(se se rumeneasca) inainte de a umple pruna...eu asa faceam cand foloseam nuci
Raportează
norela 2 septembrie 2012  
da dar nu prea pun,am ''alergie'' la nuca,nu prea imi place in nimic...
Raportează
norela 2 septembrie 2012  
chiar daca..reteta e pentru prune fara coaja...eu nu o scot,am facut si asa,nu mi-a placut ca cea cu coaja cu tot..si migala e mai mica:)))))))
Raportează
abby1787 31 august 2012  
vai vai fetelor ce-mi faceti voi mie!!!... imi aduceti aminte de casa, de vremea pusului de compoturi, dulceturi, zacusca, etc... aici astia nu stiu nimic! nu fac nimic si ca sa cumpar de la supermarket fructele, nu renteaza deloc. in primul rand n-au gust, apoi sunt f scumpe si prune de exemplu nu gasesc aici!...
Raportează
bonita12 31 august 2012  
vestitele prume brumate....miaaauuuuuu ce buuunnnn
Raportează
carmencitavio 1 septembrie 2012  
Da,este foarte bun si de mult ajutor pe timpul iernii!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.