3355 poze   152457 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

tort sah

Blat: 5 oua,50ml.ulei,4 linguri zahar pudra(eu am folosit un plic cu zahar pudra vanilinat de 80g. Dr.Oetker),3 linguri faina,1/2 pliculet praf de copt,esenta dorita de fiecare.
Se bat spuma albusurile,se adauga zaharul pudra si se bate in cintinuare,pana la dizolvarea completa a zaharului si obtinerea unei spume tare si sticloasa.Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si un praf de sare si faina cu praful de copt.Se amesteca usor pana la omogenizare.Compozitia se toarna in forma de tort,tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit,30 de minute.

Crema: 1 plic crema de capsuni Dr.Oetker,1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker,1 cutie mascarpone,1 iaurt de capsune 330g.,8 linguri de zahar(4+4),750ml.lapte,1plic de gelatina Dr.Oetker,600g. frisca batuta(500g. pentru crema,100g. pentru ornare)
Crema de capsune se fierbe conform instructiunilor de pe plic.Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in 50ml.apa rece.Se amesteca bine pana la topirea completa a gelatinei.Se adauga crema de mascarpone(la temperatura camerei),apoi iaurtul si se amesteca bine.Se adauga crema(spuma)de fructe de padure,preparata cu lapte rece(fara fierbere),se amesteca usor,apoi frisca batuta.

Blatul rece se taie in trei felii pe orizontala.Fiecare felie se taie in cercuri(inele)concentrice late de 2cm. Eu am obtinut 4 inele,plus mijlocul.
Asamblarea tortului: folosim forma de tort cu inel detasabil,pe care o tapetam si fundul si peretii cu hartie de copt.Asezam primul inel de blat,cel mai mare,apoi inelul 3 si mijlocul.Intre inele turnam crema cu ajutorul unui pos,la grosimea(si inaltimea)blatului.Asezam peste primul strat de crema inelul 2,iar peste celalalt strat de crema,inelul 4.Intre inele(peste inelul 1,3 si mijloc)turnam iar crema.Continuam in acest mod,pana la terminarea celor trei blaturi,taiate in cercuri concentrice.Tortul se da la rece pentru cateva ore,pentru a se intari crema.Scos din frigider,se inlatura inelul formei,se indeparteaza hartia de copt si fara nicio grija se intoarce tortul pentru a-i indeparta hartia de pe fund.Se aseaza tortul pe platou si se orneaza dupa bunul plac.
IMG_3396
IMG_3396
IMG_3398
IMG_3398
IMG_3399
IMG_3399
IMG_3401
IMG_3401
IMG_3412
IMG_3412
IMG_3413
IMG_3413
IMG_3414
IMG_3414
IMG_3418
IMG_3418
IMG_3429
IMG_3429
IMG_3432
IMG_3432
IMG_3507
IMG_3507

Comentarii album • 26
Nume:



norela 7 ianuarie 2014  
oooo,ce bine arata!!cred ca gustul a fost pe masura!
Răspunde Raportează
carmencitavio 7 ianuarie 2014  
Multumesc frumos,draga Nora!
Răspunde Raportează
Lizica 3 ianuarie 2014  
Ti a iesit perfect ,felicitari !
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2014  
Multumesc frumos,draga Lizica!Cand l-am taiat(cu mari emotii)am fost foarte incantata.Acum,am inceput sa-i vad imperfectiunile...dar,totusi sunt foarte multumita de rezultat:aromat,pufos,aratos si...mare! :)
Răspunde Raportează
Lizica 3 ianuarie 2014  
L ai taiat dupa sablon ?
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2014  
Nu,draga mea!Am folosit capace de oale,o farfurioara de dulceata si un paharel de tuica!Dar cand voi intentiona sa-l mai prepar,am sa fac sabloane!
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 3 ianuarie 2014  
Un tort de nota 10++++
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2014  
Multumesc tare mult!Acum dupa ce euforia lucrului mult dorit a trecut,incep sa-i vad imperfectiunile! :)
Răspunde Raportează
lalea 3 ianuarie 2014  
Imperfectiuni,draga Carmen???
Stomacelul,-sunt sigura-ca nu-i de acord cu tine!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 3 ianuarie 2014  
Aceleasi doua maini merita toata stima si admiratia!
Felicitari pentru fericita doamna care le detine!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 ianuarie 2014  
Tocmai ce spuneam adineaori,la "cozonaci",numai cuvinte de lauda...multumesc din suflet!
Răspunde Raportează
floralia 2 ianuarie 2014  
Super! Cata rabdare!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 ianuarie 2014  
Multumesc,draga mea!Intradevar,trebuie multa rabdare si timp!
Răspunde Raportează
doinabacau 2 ianuarie 2014  
Frumos si gustos,pofta buna,daca mai e!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 ianuarie 2014  
Multumesc mult,Doina!Acum,cand scriu,sotul mananca ultima felie...aroma cremei ajunge pana la mine!
Răspunde Raportează
doinabacau 3 ianuarie 2014  
Sa va fie de bine,parca percepeam eu ceva...!
Răspunde Raportează
pistilica 2 ianuarie 2014  
ce bine arata!!! iamiiii!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 ianuarie 2014  
Ma bucur ca-ti place!A fost si super gustos!
Răspunde Raportează
IleanaP 2 ianuarie 2014  
La dulciuri am o problema cu poftele!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 ianuarie 2014  
A fost tare aromat si...pufos!Insiropat,mai putin,mi-a fost teama sa-i adaug sirop blatului!
Răspunde Raportează
IleanaP 3 ianuarie 2014  
Din pacate,dulciurile,imitrezesc toate simturile!
Răspunde Raportează
gabilaura 2 ianuarie 2014  
superb! mi ati facut pofta .imi trimiteti prin posta ? :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 ianuarie 2014  
Multumesc frumos!Iti daruiesc,virtual deocamdata,una din feliile postate!
Răspunde Raportează
gabilaura 2 ianuarie 2014  
multumes multumesc :)
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.