3355 poze   63984 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

clatite pufoase

Este un desert foarte bun si usor de facut.
Iata reteta: 200g.faina,1/2 lingurita praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,2 linguri zahar,arome care va plac,2 oua,50g.unt topit,200ml.iaurt sau lapte batut,100ml.lapte dulce,1/4 lingurita sare.
Se amesteca faina,sarea,praful de copt,bicarbonatul si zaharul.Se adauga laptele,iaurtul,cele doua galbenusuri de oua,aromele(eu am folosit zahar vanilinat) si untul topit.Se mixeaza totul foarte bine.Separat se bat spuma albusurile si se adauga in compozitie,amestecand usor cu o lingura.Se incinge o tigaie neaderenta,unsa usor cu ulei si se toarna din compozitie cu polonicul.Se coc la foc mic.Se intorc atunci cand in compozitie apar multe besicute.Se pot servi calde sau reci cu diverse toping-uri.

Comentarii album • 45
Nume:



auricam 3 august 2014  
O reteta interesanta!
Răspunde Raportează
nicolae68daniela 30 mai 2013  
bune rau, fiimea le zice "clatite americane"!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 mai 2013  
Aceasta reteta am descoperit-o pe net si trezindu-mi interesul am prestat-o!Sunt foarte bune,dar mai mult imi plac Dorayaki-clatite japoneze,dupa reteta lui Jamie Oliver,fara pic de grasime!
Răspunde Raportează
nicolae68daniela 30 mai 2013  
Am dat clik sa vad ce este cu acea clatita japoneza, dar netul meu se tot deconecteaza, mai incerc iar, poate reusesc sa vad despre ce e vorba.
Răspunde Raportează
ribana 8 mai 2013  
Hristos a Inviat!
Azi am ajuns sa fac clatitele. Sunt excelente! te pup!
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 mai 2013  
Adevarat a inviat!
Ma bucur mult ca-ti plac!
Răspunde Raportează
ribana 16 aprilie 2013  
Este desertul care ma atrage ca un magnet. Am sa fac si eu reteta! Multumesc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 aprilie 2013  
Cu multa placere!Sunt foarte bune,au fost apreciate,dar tot la clatitele japoneze s-au oprit ai mei,pentru ca nu contin nici un strop de ulei!
Răspunde Raportează
anonim
Sebastian 21 martie 2013  
Spüne-mi te rog Carmen daca pot folosi iaurt cu fructe, pentru ca la noi in casa il avem mereu prin frigider?!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Da,sigur ca poti folosi iaurtul cu fructe,dar am postat ieri reteta care ti-o promisesem,am facut saptamana trecuta acele pufosenii...intra in albumul Dorayaki-clatite japoneze!
Te pupam!
Răspunde Raportează
anonim
Sebastian 5 martie 2013  
Cum sa nu am rabdare , astept cat e nevoie!Pa,pa!!
Răspunde Raportează
anonim
Sebastian 4 martie 2013  
Clatitele - preferatele mele !! N-am mai facut demult (a facut Lenuta acum o saptamana), de regula, eu le fac cand are si Aurel "pofta", bineinteles cele clasice nu pufoase! Cat de curand le voi face si eu dupa reteta asta , abia astept !! Voi reveni sa-ti spun cum mi-au iesit!! Pa,pa !!
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 martie 2013  
Daca mai ai rabdare cateva zile(sa-mi treaca viroza asta)am sa fac alte clatite pufoase dupa o reteta diferita,insa la fel de gustoase! O zi frumoasa!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 19 februarie 2013  
Arata super frumos ! :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 februarie 2013  
Multumesc mult,isi pastreaza prospetimea mai multe zile!
Răspunde Raportează
taisia 3 februarie 2013  
da, sunt excelente! Fac mereu!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2013  
Cu iaurt le-am facut prima oara si ne-au placut foarte mult!
Răspunde Raportează
taisia 4 februarie 2013  
Eu nu le fac cu iaurt...cu lapte!
Răspunde Raportează
andruta 29 ianuarie 2013  
Ce-ar merge la ceas de seara.. Dar si la mic dejun..
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 ianuarie 2013  
Cu siguranta,pentru ca nu sunt grase sau unsuroase.Se unge tigaia(neaparat antiaderenta)doar la prima clatita!
Răspunde Raportează
Meddy 28 ianuarie 2013  
cu dulceata de nuci as manca
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 ianuarie 2013  
Da,ar fi bune cu dulceata de nuci!Noi le-am mancat cu cirese amare...
Răspunde Raportează
lalea 28 ianuarie 2013  
Clatite, tip placinta!
Voi incerca si eu!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 ianuarie 2013  
Te asigur ca nu vei fii dezamagita!
Răspunde Raportează
elluta 27 ianuarie 2013  
POFTA BUNA
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 ianuarie 2013  
Multumim,multumim,Ella draga!
Răspunde Raportează
bonita12 27 ianuarie 2013  
poti face un tort din clatite sau faci gustari alternand clatite si legume
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Sigur ca da!Am facut de foarte multe ori fel de fel de budinci,rulade dulci sau sarate cu clatite!
Răspunde Raportează
olgutza 27 ianuarie 2013  
stii ce nu inteleg eu praful de copt si bicarbonatul nu sint la fel/////?/
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Ambele produse sunt agenti de afanare!In cazul bicarbonatului trebuie sa existe suplimentar in compozitia preparatelor un acid care sa activeze bicarbonatul,cum ar fi iaurt,smantana,zeama de lamaie.Praful de copt contine pe linga bicarbonat si alti agenti de afanare din care si o sare acida,ceea ce face ca utilizarea lui sa fie mai larga si mai la indemana gospodinelor.
Răspunde Raportează
olgutza 27 ianuarie 2013  
iti fur reteta ..fac si eu ...
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Sa stii ca merita,sunt foarte bune!
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 27 ianuarie 2013  
yamiii ce bune trebuie sa fie
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Da,da!si sunt foarte pufoase!
Răspunde Raportează
maryanne 27 ianuarie 2013  
multumim pt reteta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Cu placere,Maryanne!
Răspunde Raportează
mihaeladima 27 ianuarie 2013  
aoleo, aoleo... ce bunatati!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Multumesc,Mihaela!Le-am facut prima oara si ne-au placut tare mult!
Răspunde Raportează
mihaeladima 27 ianuarie 2013  
da, sunt tare, tare bune!!!
Răspunde Raportează
IleanaP 27 ianuarie 2013  
TRebuie gustate!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Da!...si isi pastreaza prospetimea de la o zi la alta!
Răspunde Raportează
Lenny 27 ianuarie 2013  
Pufoase si super-gustoase!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2013  
Multumesc frumos,sunt foarte bune!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.