3355 poze   151744 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

Dorayaki-clatite japoneze

(fara strop de grasime)
-200g.faina,4 oua,1 lingurita praf de copt,2 linguri miere,100g.zahar,4 linguri apa,un praf de sare.

-Se mixeaza ouale cu zaharul si mierea(am inlocuit mierea cu o lingura de zahar)si un praf de sare pana se dubleaza volumul si se deschid la culoare(cu cat se mixeaza mai bine,cu atat vor fi clatitele mai pufoase).Se adauga praful de copt dizolvat in cele 4 linguri de apa si si faina treptat,mixand in continuare pana la omogenizarea completa.Se obtine o pasta de consistenta unei smantani,pufoasa.Se da compozitia pentru o ora la frigider,acoperita cu folie alimentara.Se pune la incins o tigaie de teflon,la foc mic,fara a fi unsa si se toarna cu polonicul din compozitie.Nu se misca tigaia pentru ca pasta isi ia singura forma rotunda.Cand apar primele besicute pe suprafata clatitei,se intoarce pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn(nemetalica).Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii,iar marginea de culoare deschisa.
Se consuma ca atare,reci sau calde...sau unse cu sirop de artar,ciocolata,dulceata,creme,miere.
Isi pastreaza prospetimea(ramanand pufoase)pana la 2-3 zile,acoperite cu folie alimentara!
IMG_6626
IMG_6626
IMG_6633
IMG_6633
IMG_6635
IMG_6635
IMG_6637
IMG_6637
IMG_6639
IMG_6639
IMG_6644
IMG_6644
IMG_6650
IMG_6650
IMG_6653
IMG_6653
IMG_6657
IMG_6657
IMG_6658
IMG_6658

Comentarii album • 35
Nume:



carmencitavio 6 decembrie 2013  
Multumesc tare mult,Bogdan,pentru aprecierile aduse albumelor mele!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 6 decembrie 2013  
Foarte frumos s-a copt aluatul!
Respect pentru iscusinta desavarsita a bucataresei...
Răspunde Raportează
Kartago 11 iulie 2013  
Arata foarte bine. Seamana cu "pan cake"-urile americanilor:)
Răspunde Raportează
carmencitavio 11 iulie 2013  
Multumesc frumos!Este una din retetele lui Jamie Oliver...sunt foarte bune si isi pastreaza fragezimea cateva zile!
Răspunde Raportează
mihaelaciucanu 14 iunie 2013  
Ce bine arata! Se duce pe apa sambetei tot regimul meu daca ma mai uit mult.
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 iunie 2013  
Multumesc,Mihaela!Daca este vorba de regim,nu am sa ma supar daca nu mai intri pe albumele culinarului meu! :)
Răspunde Raportează
mihaelaciucanu 15 iunie 2013  
Mai intru ca toate arata foarte bine, dar dupa ce mananc o salata, ceva ca sa nu ma apuce foamea si sa las balta regimul :)
Răspunde Raportează
nicolae68daniela 30 mai 2013  
Wuw ce bine arata!! Mi s-a facut o pofta!!
Răspunde Raportează
bonita12 22 martie 2013  
am putea face un tort etajat cu asa clatite,se va proba
Răspunde Raportează
elluta 22 martie 2013  
foarte buna, am gustat cu privirea
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Da,da,inseamna ca i-ai simtit aroma de caramel! :))
Pupici!
Răspunde Raportează
Meddy 21 martie 2013  
arata superbine!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Multumesc frumos,sunt super gustoase si pufoase!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 20 martie 2013  
OO..Ce bine arata!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Multumesc,Mihaela!...si sunt delicioase!
Răspunde Raportează
lalea 20 martie 2013  
Cu asa compozitie,cu sig.,sunt gustoase!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Multumesc,draga mea!Sunt foarte bune si pufoase!
Răspunde Raportează
doinabacau 20 martie 2013  
Imbietor...
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Sunt foarte bune,cu un gust minunat de caramel!
Răspunde Raportează
sylvia 20 martie 2013  
asa parca se fac si clatitele americane! oricum ,nu am reteta, asa ca voi face macar o data dupa reteta ta.
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Este una din retetele lui Jamie Oliver!
Răspunde Raportează
sylvia 22 martie 2013  
bun! imi place cum gateste, mai ales ca face fara prea multe fandoseli!
Răspunde Raportează
cristinaa 20 martie 2013  
sa ai pofta!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Multumim,poftim la masa!
Răspunde Raportează
scirlatgby 20 martie 2013  
Bune bune!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Foarte bune si au un gust foarte placut de caramel(de la coacere)!
Răspunde Raportează
mydenysa 20 martie 2013  
Ce pufoase, vreau si clatitele tale!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Poftim la masa!...Si nu este nevoie sa te grabesti,isi pastreaza prospetimea si la doua zile de la preparare,sunt la fel de bune!
Răspunde Raportează
mydenysa 22 martie 2013  
Ma incadrez in timp, fac ceva drum pana la tine cu trenul si ajung inainte sa expire, daca spui ca-si pastreaza prospetimea, treaba e daca mai ramane vreo bucatica pana vin eu!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Daca nu raman,le fac cand ajungi la mine si vei fi mai castigata! :))
Răspunde Raportează
mydenysa 25 martie 2013  
Asa da, e foarte corect!
Răspunde Raportează
norela 20 martie 2013  
asta da!!!..Buna reteta,nu necesita cuptor,multumesc,diseara fac clatite..!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Sunt clatite pe care le fac mai des decat pe cele clasice,ne plac foarte mult!
Răspunde Raportează
Mikamo 20 martie 2013  
ce bine arata! par tare pufosele!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 martie 2013  
Sunt foarte bune si super pufoase!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.