3355 poze   151344 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

tort de zahar ars

Un alt dezastru culinar!
Am facut prostia sa incerc sa ridic vasul in care l-am copt imediat ce l-am scos din cuptor,cu speranta ca va ajunge mai repede siropul la blat_MARE GRESEALA

Iata reteta:
-200g.zahar pentru caramelizat

-8 oua,1l.lapte,200g.zahar,zahar vanilinat,un praf de sare -Crema

-4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,1 lingura ulei
-optional un plic de capucino amestecat cu 4-5 linguri din compozitia de blat
IMG_7195
IMG_7195
IMG_7198
IMG_7198
IMG_7199
IMG_7199
IMG_7200
IMG_7200
IMG_7202
IMG_7202
IMG_7204
IMG_7204
IMG_7209
IMG_7209
5 linguri de blat amestecate cu praful de capucino
5 linguri de blat amestecate cu praful de capucino
compozitia de crema turnata peste zaharul caramelizat
compozitia de crema turnata peste zaharul caramelizat
adaugat blatul cu capucino
adaugat blatul cu capucino
apoi cel simplu(restul de blat)
apoi cel simplu(restul de blat)
IMG_7220
IMG_7220

Comentarii album • 56
Nume:



DoDorina 3 februarie 2015  
Yami Yami, trebuie să-l fac şi eu cât mai curând, mi s-a umplut gura de poftă :))
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2015  
Merita,este foarte usor de facut si super delicios!
Pupici!
Răspunde Raportează
lucaria 1 decembrie 2013  
yami yami...ce bine arata !am facut si eu zilele trecute dar...m-am grabit si nu a iesit tocmai cum am vrut :((
Răspunde Raportează
carmencitavio 1 decembrie 2013  
Multumesc mult,este un deliciu!
Răspunde Raportează
done1963 8 octombrie 2013  
Eram tare curios ca, dupa atataea "lucruri" minunate,
sa vad cum arata ceva... dezastruos! Si, intr-adevar, este...
dezastruos de ispititor!
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 noiembrie 2013  
Multumesc mult,mult!
Acum ma amuz,dar atunci cand l-am facut,eram disperata,foarte suparata pe mine,de greseala comisa! :))
Răspunde Raportează
mara94 18 august 2013  
wow,arata super,,,ce bine a crescut!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 august 2013  
Multumesc,multumesc,Cristina!L-am pus la dezastru,pentru ca m-am grabit sa ridic vasul in care am copt tortul si crema a crapat,fapt pentru care nici nu l-am mai ornat!
Răspunde Raportează
karmens 18 iulie 2013  
Bun...
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 iulie 2013  
Multumesc,este un deliciu!
Răspunde Raportează
eMihaela 22 mai 2013  
Dar acelasi tort, cu mere caramelizate, ai incercat? E super bun!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 mai 2013  
Cu mere caramelizate nu,doar cu felii de mar intre blat si crema!Multumesc pentru idee!
Răspunde Raportează
TANIAMIHALCEA 18 mai 2013  
PREFERATUL MEU...ACEST TORT E BUN ORICUM!Data viitoare vin si eu...la mancat!
Răspunde Raportează
mihaeladima 17 mai 2013  
vai, vai, vai... ce bunatate!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 mai 2013  
Da,multumesc,Mihaela!Este cu adevarat o bunatate,foarte insiropat!
Răspunde Raportează
mihaeladima 18 mai 2013  
te cred pe cuvant!
Răspunde Raportează
doinabacau 16 mai 2013  
Felicitari,Carmen,arata bine si sigur e delicios!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 mai 2013  
Multumesc,draga mea!Arata bine,intradevar,in sectiune si ce este foarte important,a fost un deliciu,l-am savurat cu totii!
Răspunde Raportează
mydenysa 16 mai 2013  
wau, este un tort super delicios, intotdeauna mi-a placut, imi vine sa musc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Multumesc frumos!Este prima oara cand il fac cu blatul turnat peste crema cruda si coapte odata!Intradevar,este super gustos!
Răspunde Raportează
deasflowers 15 mai 2013  
Arata minunat si asa! Imi place acest tort, este foarte gustos! ( doar atunci cand are un usor gust de ou nu-mi place deloc sau daca este mult prea siropos )
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc frumos,Doina!Mie,tocmai gustul de ou imi place,il fac intotdeauna cu oua de tara,nu din supermarket si...cat mai insiropat,caramelizez mai mult zahar decat cere reteta,tocmai pentru mai mult sirop! :)
Răspunde Raportează
bonita12 15 mai 2013  
ce aspect!!!! ...de gust... nici nu ma gandesc
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Din nefericire,a iesit atat de crapat incat ar fi trebuit sa flosesc prea multa frisca pentru a masca "dezastrul"!Dar,da,gustul a fost grozav!
Răspunde Raportează
lalea 15 mai 2013  
Ff gustos!
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc frumos,Monica!Intradevar,a iesit foarte bun si insiropat!
Răspunde Raportează
CICCIC2013 15 mai 2013  
Nu-i deloc dezastru ! Data viitoare incearca sa-l faci in tr-o cratita larga , sa iasa mai subtire . Si cu ceva mai mult zahar ptr sirop si va iesi super . Oricum e deosebit la gust !
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc mult pentru indicatii,dar nereusita este rezultatul grabei mele,am ridicat cratita imediat ce am intors-o peste platou,cand crema fierbinte era inca moale si cand am repus-o peste tort,a ramas o parte din blat peste marginea platoului,care a dus la scurgerea unei parti din sirop pe masa!Zahar am pus mai mult decat prevede reteta,tocmai pentru a avea mai mult sirop,intocmai cum ai gandit si tu!...Oricum,voi repeta reteta pentru Sf.Constantin si Elena!
Răspunde Raportează
cristinaa 15 mai 2013  
am sa-l fac si eu!! arta delicios!!!sper sa-mi iasa:)
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Cu siguranta iti va iesi,dar cu conditia sa lasi cratita intoarsa peste platou sa se raceasca,astfel incat crema sa se mai ichege si blatul sa se insiropeze in voie!...lucru pe care eu nu l-am facut si ai vazut ce crapat a iesit si am pierdut si din sirop,curgandu-mi pe masa!
Răspunde Raportează
cristinaa 16 mai 2013  
multumesc mult,am sa tin cont:))
Răspunde Raportează
andruta 15 mai 2013  
Eu cred ca s-a portionat singur.... de teama sa nu-l mancati pe tot, din prima!!... Ha, ha....
Arata minunat!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc frumos,draga mea!Ai gandit exact ca fiul meu,cand a vazut tortul! :))
Răspunde Raportează
andruta 16 mai 2013  
Ha, ha...
Răspunde Raportează
clara70 15 mai 2013  
foarte bun si dulce. asa fac si eu tortul kodrit kadir, cu blatul turnat peste crema inainte de a-l baga in cuptor; se alege si se aranjeaza singur
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Intradevar este un deliciu,dulce,aromat si super insiropat!
Mi-ai dat o idee grozava,am sa fac si eu kodrit kadir,multumesc tare mult!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 15 mai 2013  
Delicios; felicitari:-)
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc frumos,Bogdan!A fost,intradevar,delicios...foarte fin,aromat,super insiropat!
Răspunde Raportează
pistilica 15 mai 2013  
Greșeală???? Se mai întâmpla!!!!....se compenseaza cu bunatatea!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Da,asa este,Mirela!Tortul a fost delicios!...Am postat albumul ca un sfat pentru tinerele gospodine,sa respecte intocmai retetele si sa aiba rabdare,pentru a nu pati ca mine!
Răspunde Raportează
Alienor 15 mai 2013  
Fac si eu tortul acesta, e foarte bun. Eu il fac si asa simplu, dar si in varianta cu felii de mar puse intre cratita si crema si felii de banana peste crema inainte de a turna blatul. Eu asa il rastorn dupa ce il scot, se mai lasa putin crema uneori, dar poti sa il acoperi cu frisca si nu se vede. Cred ca e mai bine daca folosesti o cratita mai scunda dar mai larga. D
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
L-am facut si asa cum spui tu(vezi albumul "tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea"),dar am vrut sa-l prepar cu blatul turnat peste compozitia cruda de crema!Nereusita nu se datoreaza vasului inalt ci faptului ca nu am lasat cratita peste platou un timp,pentru a se aseza cele doua compozitii si sa se scurga siropul incet,de la sine!Am ridicat-o imediat ce am rasturnat-o peste platou,cand crema era fierbinte si inca moale.Am reusit sa repun cratita peste crema dar nu de tot,a ramas o parte neacoperita,care s-a cam revarsat peste marginile platoului si cand s-a racit a facut ca o parte din sirop sa curga pe masa.Mi-am propus sa repet reteta de Sf.Constantin si Elena,pentru o persoana draga familiei noastre!...Oricum,iti multumesc mult pentru indicati!Pupici!
Răspunde Raportează
Alienor 15 mai 2013  
Am inteles acum. Eu fac crema pe jumatate si pe urma torn blatul. Nici nu ma gandeam ca poate iesi daca pui asa compozitiile. Asa ca e un succes, nicidecum un dezastru, deci nu pot decat sa te felicit. Si asa invatam din greseli, sigur data viitoare o sa iasa bine ca acum stii cum sa faci cand il rastorni.
Răspunde Raportează
Odette 15 mai 2013  
Sa inteleg ca este crema de zahar ars cu blat de pandispan...o bunatate !
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Am reteta de cativa ani,dar niciodata nu m-am indurat sa o fac;nu intelegeam cum poate sa iasa un blat copt,turnat fiind peste lapte!Preparand tortul de zahar ars si felii de mere,mi-am amintit de reteta de acum si mi-am propus sa o fac pentru fiul meu,innebunit dupa crema de zahar ars.Desi nu mi-a iesit aspectos,a fost un deliciu,super insiropat!
Răspunde Raportează
MERYLOU 15 mai 2013  
la cat este ea de inventiva si priceputa, i-a mai adaugat un pandispan sa fie mai fitzos tortul ei !
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Multumesc frumos!Dupa cum am mai spus,reteta o am de cativa ani,de pe Culinar.ro si "inventia" mea este doar stratul de blat cu capucino(imi place mult aroma)!
Răspunde Raportează
Odette 15 mai 2013  
Daa, si noi poftim pana facem :))) Deja imi ploua in gura :)))
Răspunde Raportează
MERYLOU 15 mai 2013  
offf...dac-ar sta mai aproape de noi...
Răspunde Raportează
MERYLOU 15 mai 2013  
fara pandispan este si mai bun...
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Crema de zahar ars fac de foarte multi ani,este un desert deosebit,dar cu pandispan ne-a dat gata pe toti,ne-a cucerit!Faptul ca se pun ambele compozitii de o data la copt,se economiseste suficient timp in bucatarie!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.