3355 poze   152426 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

flaugnarde

_ dupa ideea lui Derdlim...multumesc frumos!

Unul din cele mai populare deserturi franceze, este o clatita la cuptor cu fructe - acestea le puteti combina cum va place!
Varianta cu cirese este cunoscuta sub denumirea de Clafoutis!
Se prepara foarte repede si usor, important este sa aveti fructele pregatite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o incercati neaparat,este un desert foarte bun si fin...

- Ingrediente: 100g.faina,100g.zahar,1 varf lingurita sare,300ml.lapte,4 oua,1 portocala,1 mar,1 borcan de 720ml.cu compot de visine(se folosesc doar visinele curatate de samburi si scurse),1 plic de zahar vanilinat(sau oricare alta aroma).

- Se face aluatul ca cel de clatite si se tine 30 minute la frigider.Intre timp pregatim fructele: le curatam de coaja si samburi,desfacem portocala in felii,iar merele le taiem felii subtiri,pentru a avea timp sa se coaca.Ungem o forma cu unt si o tapetam cu pesmet.Asezam fructele in forma,iar peste ele turnam aluatul tinut la frigider.Se coace la foc potrivit o ora.Dupa ce o scoateti din cuptor,prajitura se va mai lasa.Se lasa sa se raceasca bine,dupa care se aseaza pe un platou...
IMG_4275
IMG_4275
IMG_4277
IMG_4277
IMG_4282
IMG_4282
IMG_4283
IMG_4283
IMG_4286
IMG_4286
IMG_4289
IMG_4289
IMG_4294
IMG_4294
IMG_4301
IMG_4301
IMG_4307
IMG_4307
IMG_4308
IMG_4308
IMG_4314
IMG_4314
IMG_4316
IMG_4316

Comentarii album • 69
Nume:



JOHNSMITH27 10 martie 2014  
mmm mi sa facut apa in gura:)
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc,este intradevar,super buna!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 10 martie 2014  
IMG_4704 - aspect de 10, gust pe masura!
Felicitari.
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc,este intradevar,delicioasa si foarte usor de facut!
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc mult,Monica!Este o crema mai densa cu fructe,extrem de buna!
Răspunde Raportează
isimona 9 martie 2014  
Delicios!
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc,draga Simona!
Răspunde Raportează
andruta 9 martie 2014  
Bucatele dvs arata mereu de parca e sarbatoare !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc mult pentru apreciere,dar tare m-as bucura daca nu mi te-ai mai adresa cu dumneavoastra!Te pup!
Răspunde Raportează
andruta 10 martie 2014  
Gata, am retinut !!
Răspunde Raportează
doinabacau 10 martie 2014  
Tot asa gandesc si eu...
Răspunde Raportează
carmencitavio 10 martie 2014  
Multumesc frumos,draga Doina!
Răspunde Raportează
cristianradoi 9 martie 2014  
doamne, ce bunatatiiii
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Multumesc!De curand am descoperit si eu aceasta prajitura,este foarte buna!
Răspunde Raportează
IleanaP 9 martie 2014  
Buna trebuie sa fie!
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Buna si foarte usor de facut!Pupici!
Răspunde Raportează
IleanaP 9 martie 2014  
Sint la dieta!!!!!!!!!!!!!!
Am citeva evenimente in vara asta si vreau si eu sa arat de 40 de ani(macar) hi hi
Dulciuri=0
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Foarte bine,te admir!
Răspunde Raportează
alerim 9 martie 2014  
Aspectul exterior e de 20 , iti ia ochii, ca in ,,reclama, inima comertului,, iar la gust n-are cum sa nu fie exceptionala... Felicitari din nou si din nou GOSPODINO !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Este asa usor de facut,iti recomand s-o incerci!Multumesc mult,Mirela!Te pup!
Răspunde Raportează
gabilaura 9 martie 2014  
buna buna .
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Nu pot decat sa confirm,este super buna!
Răspunde Raportează
adrianamaria 9 martie 2014  
idee..buna..si usor de realizat!
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 martie 2014  
Da,da!Eram,oarecum,in criza de timp si cum o mai facusem nu cu prea multa vreme in urma,am apelat iar la aceasta reteta!
Răspunde Raportează
scirlatgby 5 februarie 2014  
Am facut si eu o chestie din asta cu aluat de clatie la cuptor. E f buna! M-am inspirat de aici.
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 februarie 2014  
Sa va fie de bine,Gaby draga!Ma bucur ca ti-a placut!
Răspunde Raportează
scirlatgby 5 februarie 2014  
scz-clatite
Răspunde Raportează
andruta 5 februarie 2014  
Daaa... Saru-mana de reteta !!
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 februarie 2014  
Cu drag,Andruta!Meritul pentru reteta este al lui Derdlim,mi-a facut pofta si am incercat-o si eu...cu deosebirea ca am pus mai multa faina, folosind visine din compot(erau foarte zemoase)!
Răspunde Raportează
alerim 4 februarie 2014  
Bunaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 februarie 2014  
Este,este!Multumesc!Pupici!
Răspunde Raportează
Christina 3 februarie 2014  
Arata bine si e super simpla, sigur trebuie sa o incerc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2014  
Asa este,Christina!Este foarte buna si imi imaginez ce deliciu ar fi cu cirese sau visine proaspete!Mi-am propus sa o fac,cat de curand si cu nectarine proaspete,fiind zemoase si aromate!
Răspunde Raportează
lalea 3 februarie 2014  
Cu smochine,ar fi buna?
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2014  
Nu am folosit niciodata smochine la prajituri,nu am lucrat cu ele in bucatarie!Nu stiu care le este consistenta si cat de mult s-ar inmuia prin coacerea prajiturii.Sunt indicate fructe cu pulpa zemoasa.Prajitura este asemanatoare cu crema de zahar ars!
Pupici!
Răspunde Raportează
floralia 2 februarie 2014  
Multumesc, o sa o incerc si eu.
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Sigur iti va placea,draga mea!
Răspunde Raportează
any67 2 februarie 2014  
Cu siguranta e foarte buna.Multumim pentru reteta !
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Da,este delicioasa si foarte usor de facut!Multumesc,Any!
Răspunde Raportează
alcibiade 2 februarie 2014  
Da....foarte buna! Am facut si eu , se face repede si se papa tot asa de repede!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Asa este,un deliciu cremos!Multumesc,draga mea!
Răspunde Raportează
rovak 2 februarie 2014  
Eram in pana de idei; doream ceva repede si bun! Multumesc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Ieftin,rapid(si de facut si de papat)si super gustos!Merita incercat!Pupici!
Răspunde Raportează
IleanaP 2 februarie 2014  
este de incercat! Arata bine ,cred ca gustul este pe masura!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Cu siguranta,nu vei regreta!Are finetea cremei de zahar ars,iar fructele o fac super delicioasa!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 2 februarie 2014  
Se poate trimite si la pachet??
Asa bunatate de clatita ati facut! FELICITARI!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc frumos!Ce bine ar fi,sa se poata trimite la pachet...as fi cea mai fericita(sa poti sa faci schimb chiar, de preparate culinare)!
Doar aluatul este ca cel de clatite,consistenta produsului finit este asemanatoare cremei de zahar ars...un deliciu!
Răspunde Raportează
elluta 1 februarie 2014  
Bunaaaa, imi pare rau ca nu m-am uitat mai devreme, numai ce n-am terminat de facut clatite si am facut vre-o doua....
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Da,este delicioasa!...ieftina si foarte usor(si repede)de facut!Este foarte asemanatoare cu crema de zahar ars,doar ca nu are caramel!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 1 februarie 2014  
Arata frumos de tot ! :)... Dar are un nume tare greu de pronuntat :)) Cred ca ar trebui pentru ea un nume romanesc ceva... Udreanca sau Dragusanca cu fructe :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc,Ninu!Este un desert delicios si foarte usor de facut!De fapt este cam aceeasi reteta cu a Clafoutis-ului lui Derdlim,dela ea m-am inspirat,mi-a facut pofta desertul ei!Denumirea tot la ea am gasit-o! :)
Răspunde Raportează
cristianradoi 1 februarie 2014  
multumim pentru reteta ,arata super
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc si eu!Este un deliciu!
Răspunde Raportează
florans 1 februarie 2014  
SUPERRRRRRRRRRR
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Sa stii ca da!Merita incercata!
Răspunde Raportează
florans 1 februarie 2014  
BUNA SEARA ESTI O PRICEPUTA;;MIIE FAC SI EU
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc frumos!Deunazi am descoperit-o si eu navigand pe pagina lui Derdlim!...este un dulce delicios!
Răspunde Raportează
prajituri 1 februarie 2014  
arata foarte bine si cu siguranta e delicioasa...mi-am notat-o si eu
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc frumos!Am facut-o si eu pentru prima oara si sunt foarte incantata!...Si totul a pornit de la Clafoutis-ul lui Derdlim care mi-a facut o mare pofta cand l-am vazut in postari!
Răspunde Raportează
doinabacau 1 februarie 2014  
Arata minunat ,iar dupa ingrediente este si apetisanta,pofta buna!
O sa iau si eu reteta,multumesc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 februarie 2014  
Multumesc mult,Doina!Este foarte buna,asemanatoare la consistenta cu crema de zahar ars!...ieftina si foarte usor de facut,merita incercata!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.