3355 poze   149014 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

Dulceata de bujori

Este o dulceata incredibil de parfumata si delicata si o varianta perfecta pentru binecunoscuta dulceata de trandafiri!

Ingrediente:

200 grame petale bujori
1 l apa
1kg zahar
2 lamai

Mod de preparare:

Se trec bujorii prin jet de apa rece, dupa care se lasa la zvantat.Se rup cu grija petalele de bujori si se aseaza intr-un bol si se mai trec printr-un jet de apa.Se scurg printr-o strecutatoare si se pun din nou in bol.Se stoarce zeama de la lamai si se toarna peste petale,apoi se "framanta" usor petalele cu zeama de lamaie astfel incat sa vina toate in contact cu ea.In felul acesta,culoarea petalelor va ramane intacta.
Se introduce in frigider bolul cu petale de bujori si se lasa la rece 1 ora.
Intre timp, se fierbe apa cu zahar, pana se leaga siropul.Se adauga petalele de bujori,
moment in care dulceata capata o superba culoare roz si un parfum delicat.Se fierb pana ce siropul este din nou legat.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pentru 10 min., dupa care se pot aseza in pozitia normala, cu capacul in sus (acest procedeu asigura formarea vidului).
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5

Comentarii album • 38
Nume:



ConstantineMO 4 noiembrie 2020  
O dulceata mult mai putin cunoscuta decat cea de trandafiri. Sper sa fie buna la gust, nu stiam de ea. Felicitari!
Răspunde Raportează
anonim
petrescu florina 24 mai 2020  
se pot folosi bujori de orice culoare sau doar roz?
Răspunde Raportează
anonim
NASTASE PANDELEA 21 mai 2018  
Totul e bine dar petalele au ramas tari, atoase, trebuie sa le mesteci mult, este normal asa?
Răspunde Raportează
anamuzsnoi 19 septembrie 2015  
trebuie incercata neaparat.
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 27 mai 2015  
Nu am mancat niciodata,dar arata tare bine
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Multumesc,Gaby!Seamana mult cu cea de trandafiri!
Răspunde Raportează
mydenysa 27 mai 2015  
dulceata de bujori? arata perfect, o culoare tare faina, cred ca are si gustul demential, trebuie sa incerc draga Carmen!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Da,Gaby,este o dulceata deosebita,parfumata,peste asteptarile mele!Sunt foarte incantata de ea,merita s-o ai in camara!
Multi pupici!
Răspunde Raportează
alerim 27 mai 2015  
Mi-ai facut o pofta, si chiar ieri am taiat pe putin 60 de flori , aproape trecute, mari ca sa las loc urmatorilor boboci sa respire si sa aiba soare.Le-am aruncat. Carmen spune-mi te rog cum trebuie sa fie flarea? Cat de veche, abia cand se deschide bobocul sau cand deja e bine descxhis, sau cand e matura , sau trecuta??? Vreau s-o incerc si eu. Am atatia bujori .
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Buna,Mirela!Floarea trebuie sa fie bine deschisa,matura,atunci cand parfumul este cel mai pregnant.Matura fiind,petalele se desprind destul de usor.Folosesti flori de aceeasi culoare.Am vazut ca ai roz,ca ai mei alerim.sunphoto.ro/2a_O_oaza_de_liniste_si_relaxare/97230373
Dulceata,eu am facut-o doar cu jumate din cantitati,nestiind daca va fi parfumata,dar a iesit o minunatie.Spor la bucatarit!Pupici!
Răspunde Raportează
IleanaP 26 mai 2015  
ESti o sursa inepuizabila de minunatii
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Multumesc mult,esti o draguta!Sunt retete recent descoperite de pe facebook!
Răspunde Raportează
anamariab 26 mai 2015  
de invatat si de tinut minte
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Da,asa este,Anamaria!Anul acesta am descoperit si eu reteta!
Răspunde Raportează
Meryanna 26 mai 2015  
Draga Carmen, cat traiesti inveti:)
Nu am stiut ca poti face dulceata din bujori!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Ai mare dreptate,draga mea,zestrea noastra de cunostinte se mareste pe tot parcursul vietii!Pana acum doua saptamani,nici eu nu auzisem de ea si de multe altele,pe care cu voia Domnului,le voi incerca anul viitor!
Răspunde Raportează
Barbeanu 26 mai 2015  
Wow!N-am mai auzit de aşa ceva! Foarte interesant!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Si pentru mine este o noutate,am descoperit recent reteta!Dulceata este o minunatie!
Răspunde Raportează
nicogandila 26 mai 2015  
O noutate pentru mine ! Si gustul ? Cred ca e ceva f.fin...Multumiri !
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Si pentru mine la fel,draga Nico!Pentru ea si pentru cea de salcam,am mers special la tara,sa culeg florile!Dulceata asta este incredibil de parfumata si delicata!
Răspunde Raportează
nicogandila 26 mai 2015  
Banuiesc,ca seamana cu cea de trandafiri.Modul de preparare este acelasi.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Da,este la fel de fina si gustoasa ca cea de trandafiri!
Răspunde Raportează
Lizica 26 mai 2015  
Sa o serviti sanatosi !
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumim frumos,Lizica!Este o minunatie!
Răspunde Raportează
Lizica 27 mai 2015  
Îmi închipui .
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
Pofta buna,nu am auzit pana acuma dar probabil ca este o delicatesa.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc frumos!Recent am descoperit si eu reteta si intradevar,dulceata este foarte fina,deosebita si super aromata!
Răspunde Raportează
doinabacau 26 mai 2015  
Nu pot decat sa-mi exprim admiratia,Carmen...o degustati cu placere!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc din suflet,Doina!Este o dulceata excelenta,foarte fina,asemanatoare cu cea de trandafiri.Nu ma asteptam sa fie atat de parfumata,de aceea am facut-o doar cu jumate din cantitatile de ingrediente...si acum imi pare rau!
Răspunde Raportează
doinabacau 27 mai 2015  
Data viitoare!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.