3355 poze   150806 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

tort de clatite

Ingrediente: 300g.faina,3 linguri zahar + 3-4 linguri zahar pudra pentru crema,3 oua,3 linguri gem gutui,2 linguri fulgi nuca cocos,1 lingura mac,1 praf de copt,1 esenta de vanilie,100ml.ulei,300ml.apa minerala,300ml.lapte +500ml.lapte pentru crema,1 plic praf pentru crema caramel dr.Oetker,un praf sare,200ml.frisca dulce

PREPARARE:se separa ouale;se mixeaza galbenusurile cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Se adauga gemul,macul,nuca de cocos,uleiul,praful de copt,apoi laptele si apa minerala si se mai mixeaza cateva secunde.Se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare,apoi albusul batut spuma care se omogenizeaza usor cu o spatula.Se obtine un aluat de consistenta unei smantani spumoase.Se incinge o tigaie de teflon cu fund dublu,se unge cu ulei(numai pentru prima clatita) si se toarna un polonic din compozitie,se intinde pe tot fundul si se prajesc pe ambele parti,la foc mic.Clatitele ies foarte pufoase.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic si cand este rece se amesteca cu frisca batuta.
Dupa racirea clatitelor,se trece la asamblarea tortului.
*Observatie:tigaia mea are diametrul de 25cm.si mi-au iesit 12 clatite.La tort am pus doar 7,pentru atat mi-a ajuns crema.
IMG_4134
IMG_4134
IMG_4139
IMG_4139
IMG_4141
IMG_4141
IMG_4147
IMG_4147
IMG_4148
IMG_4148
IMG_4150
IMG_4150
IMG_4151
IMG_4151
IMG_4154-1
IMG_4154-1
IMG_4155
IMG_4155

Comentarii album • 48
Nume:



MihaelaGrigoras 20 noiembrie 2014  
Felicitari!Esti o adevarat bucatareasa!
Răspunde Raportează
carmencitavio 20 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,Mihaela!
Răspunde Raportează
scirlatgby 29 ianuarie 2014  
Tare bun trebuie sa fie!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 ianuarie 2014  
Da,este delicios...mai ales a doua zi de la preparare,cand toate aromele se intrepatrund!Merita incercat!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 28 ianuarie 2014  
Foarte, foarte frumos, cel mai frumos tort de clatite pe care l-am vazut vreodata !
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 ianuarie 2014  
Eeeii,Ninu,esti mult prea dragut,ma flatezi!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 28 ianuarie 2014  
Cred ca stii ca mie imi plac enorm clatitele si salata Boeuf, asa ca am pretentia fara falsa modestie ca sant chiar expert in domeniu :D :D :D de aceea cind zic ca esti ce-a mai mare specialista pe care o cunosc in arta culinara si faci cele mai frumoase salate Boeuf si clatite chiar asa si este :))) La alte specialitati nu ma pricep si ma abtin, dar la ce ma pricep, trebuie sa apreciez ! :D :D
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 ianuarie 2014  
Ei,uite,acum chiar m-am umflat in pene...eu sunt cea mai cea!!! :D :D :D
Multumesc mult,Ninu!
Răspunde Raportează
mydenysa 27 ianuarie 2014  
gata m-ai omorat, s-a dus cura de slabire, ochii mi-i s-au lipit de monitor pe tortul de clatite la care mi-ai dat tema de gandire, m-a vrajit complet!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 ianuarie 2014  
De cand mi-am facut cont pe facebook,vad atat de multe bunataturi in care apar frecvent torturi de clatite,incat m-am hotarat sa incerc unul.Acesta este primul pe care l-am facut si ce-i drept am fost(si sunt)foarte incantata de rezultat!
Răspunde Raportează
floralia 27 ianuarie 2014  
Ce multe dulciuri faci, Carmen! Cum va impacati cu atatea calorii, ca eu , una, nu stiu ce sa mai fac, dupa iarna asta. Ma uit la dulciuri doar cu coada ochiului. Mi-au ramas toate hainele mici, plus ca ma simt greoaie si fara chef :((
Răspunde Raportează
andruta 28 ianuarie 2014  
Vorbiti de .. "funie in casa spanzuratului"... Eu nu mai incap in nimic. Mi se taie respiratia cand imi trag blugii pe mine, dar nu-mi iau alte haine.. Cand nu voi mai avea cu ce ma imbraca, atunci intru in greva foamei.
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 ianuarie 2014  
Eu,singura masura pe care am luat-o de o saptamana,am scos painea din meniu si pentru ca acul cantarului da inapoi usor,usor,ma rezum la atat!
Răspunde Raportează
andruta 29 ianuarie 2014  
Painea am scos-o de mult !! Ieri mi-am luat din Auchan o mini bagheta cu seminte pe care am mancat-o imediat cum am ajuns in parcare.. Se intampla ceva cu mine si nu-mi dau seama ce. Cred ca e de vina varsta. Gataaaaa....
Răspunde Raportează
floralia 28 ianuarie 2014  
Exact asa am zis si eu: nicio haina noua, mai bine post :D Crezi ca am putut? Mi-am luat 2 rochii noi, cu un nr mai mare ca de obice :D Dar tin o zi de post negru pe saptamana, de vreo 4 saptamani. Pana acum insa, nicio schimbare :((
Răspunde Raportează
andruta 29 ianuarie 2014  
Nu-mi iau nimic.. Astept primavara cu verdeturile ei. Pana atunci ma tot pregatesc ..psihologic.. sa merg la sala.
Cat despre mancare, indiferent ce as face, pun pe mine.
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 ianuarie 2014  
Draga mea,impart intotdeauna dulciurile si unele aperitive(mai deosebite) cu fratele meu mai mare,care este fan prajituri de casa si bun degustator a tot ce-i ofer! :)
Hainele ne sunt si noua cam fixe,dar noi(eu si sotul)dam vina pe lipsa de miscare si nu pe mancare. :))Adevarul este ca pana in 2013 mergeam frecvent in drumetii si faceam multe drumuri la tara,eram destul de activi.Acum insa...ne resimtim,pasii ne sunt mai greoi,eu,trec cu ochii inchisi prin dreptul oglinzii! :))
Răspunde Raportează
floralia 28 ianuarie 2014  
Asta cu oglinda o am si eu in ultima vreme :D
Răspunde Raportează
andruta 27 ianuarie 2014  
Tare aratos mai este...
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2014  
Multumesc,Andruta,a fost si tare gustos,mai ales a doua zi de la preparare...s-au intrepatruns mai bine aromele,iar clatitele pareau mai insiropate!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 27 ianuarie 2014  
Frumos la privit, dulce la servit!
FELICITARI!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 ianuarie 2014  
Multumesc frumos,Bogdan!
Răspunde Raportează
lalea 26 ianuarie 2014  
Un tort adevarat!Gustos si aromat!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Multumesc mult,draga Monica!Initial,am vrut sa fac o Greta Garbo,dar cum nu am avut miez de nuca(trebuia sa sparg si sa curat nucile,ceea ce-mi lua ceva timp)m-am orientat spre acest tort...si nu-mi pare rau,a iesit foarte bun!
Răspunde Raportează
ana75 26 ianuarie 2014  
cred ca e o bunatate si eu ieri am facut umplut cu branza si a iesit super.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Cu branza am facut si eu de multe ori,dar cu crema este prima oara si sunt incantata de cat de bun a iesit!
Răspunde Raportează
Olivia79 26 ianuarie 2014  
Yummy!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Azi,la o zi dela preparare,pot spune ca este si mai gustos!
Răspunde Raportează
elenahutanu 26 ianuarie 2014  
Cind voi avea lapte (azi nu am ) voi incerca si eu ... multumesc pt reteta !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Cu multa placere,draga Elena!Multumesc si eu pentru vizita!
Răspunde Raportează
elluta 26 ianuarie 2014  
Pufos si sunt sigura ca e si tare gustos....ma ling pe gurita....
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Este prima oara cand fac un tort dulce din clatite si sunt foarte incantata!...sotul s-a declarat deja fan al tortului de clatite,dar cu conditia sa-i ramana si lui cateva clatite libere! :)
Răspunde Raportează
Lizica 26 ianuarie 2014  
Arata f bine si sigur f bun !
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Multumesc frumos!Este foarte gustos si usor de facut!
Răspunde Raportează
doinabacau 26 ianuarie 2014  
Mereu,cu admiratie,pentru o arie complexa ,acoperita de albumele tale!
Desigur,se consuma repede,dar cu bucurie si multumire...urari de bine!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Multumesc frumos,Doina,mereu faci sa-mi vibreze sufletul!
Răspunde Raportează
pistilica 26 ianuarie 2014  
fac si eu maine da nu am facut ceva dulce!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Este foarte bun,mai ales astazi,la o zi dupa preparare,pare a fi insiropat!
Răspunde Raportează
georgecoco 26 ianuarie 2014  
uaaaau ce mie pofta
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Iti ofer cu mare drag o portie(doua,trei),dar deocamdata doar virtual! :) Multumesc pentru vizita!
Răspunde Raportează
GIULIASWEETY 25 ianuarie 2014  
delicios ce bine arata :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Este foarte bun!Multumesc,te pup!
Răspunde Raportează
GIULIASWEETY 26 ianuarie 2014  
Cred ca e foarte bun,cu placere :) :*
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.