3355 poze   63984 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

prajitura_ inteligenta

Se numeste prajitura inteligenta pentru ca dintr-un aluat moale pe care il punem intr-o tava la cuptor iese o prajitura care isi separa singura blaturile si crema in cuptor. Nici eu nu am crezut pana nu am incercat sa o fac.
Ingrediente
• 8 oua
• 250 gr margarina rama
• 225 gr faina
• 2 linguri de apa
• 1 litru lapte caldut
• 2 pliculete de zahar vanilat
• 250 gr zahar tos
• 1 esenta de vanilie
• zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare reteta Prajitura inteligenta
Se separa galbenusurile de ou de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul.
In compozitia aceasta adaugam margarina pe care o topim 1 minut in cuptorul cu microunde si o lasam la racit dinainte. Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de vanilie, adaugam faina, laptele caldut, si albusurile de ou pe care le-am batut spuma.
Ungem o tava de cca 30/24 cm cu margarina si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, si o bagam la cuptor pentru cca 1 ora la 150 grade pe gratarul din mijloc.
IMG_3028
IMG_3028
IMG_3034
IMG_3034
IMG_3044
IMG_3044
IMG_3045
IMG_3045

Comentarii album • 43
Nume:



maria70 27 octombrie 2016  
Foarte gustoasa si rapida aceasta prajitura! Are insa si un neajuns. Dispare repede de pe farfurie. Am incercat odata si varianta cu ciocolata dar nu stiu ce am gresit ca nu a crescut deloc dar a iesit gustoasa. S-a mancat
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 octombrie 2016  
Asa este,o prajitura delicioasa!
Răspunde Raportează
Luminita81 7 aprilie 2015  
Ms o voi face, atara absolut delicios si inteligent!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 aprilie 2015  
Multumesc frumos,Luminita!Este intradevar un deliciu!...si foarte usor usor de facut!
Răspunde Raportează
lalea 20 decembrie 2013  
Arata foarte bine!
Răspunde Raportează
carmencitavio 20 decembrie 2013  
Multumesc frumos,draga Monica!Am facut-o prima oara si nu-mi pare rau,este foarte buna!
Răspunde Raportează
elluta 18 decembrie 2013  
Am pus ochii pe ea, urmeaza sa o fac si eu ca sa pot pune si gurita pe ea
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 decembrie 2013  
Este foarte buna,seamana mult cu tortul de zahar ars,doar ca-i lipseste aroma de caramel!
Răspunde Raportează
elluta 18 decembrie 2013  
oO sa iti povestesc dupa ce o sa o pap pe toata, asa sper
Răspunde Raportează
floralia 17 decembrie 2013  
Praf de copt?
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Nu,Floralia,praf de copt nu trebuie!
Răspunde Raportează
floralia 17 decembrie 2013  
Deja am facut-o, fara sa mai astept raspunsul tau, ca nu am mai avut rabdare :) Am pus si praf de copt dar numai jumatate. Am pus unt in loc de margarina. A IESIT UN DELICIU! Si arata exact ca si a ta. :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Ma bucur ca-ti place!Pofta buna tuturor!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 17 decembrie 2013  
Cred ca nu ma gandeam vreodata ca si prajiturile pot fi inteligente, dar datorita acestui album am descoperit si eu 'America'!
Arata bine, miroase bine si sunt doua bucati pentru o portie:-)
Felicitari!
Răspunde Raportează
angelica 16 decembrie 2013  
artata grozav si am de gand s-o incerc !
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Ti-o recomand din toata inima,draga Angelica!Este delicioasa!
Răspunde Raportează
angelica 9 ianuarie 2014  
am facut-o si a reusit de minune, este delicioasa si usor de facut, a placut mai ales nepotilor mei
multumesc pentru aceasta reteta
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 ianuarie 2014  
Cu placere,draga mea!Ma bucur ca indirect v-am facut tuturor o placere!
Pupici!
Răspunde Raportează
scirlatgby 16 decembrie 2013  
Am s-o notez, e f interesant de facut...
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Este foarte asemanatoare cu tortul de zahar ars,dar fara gust de caramel!
Răspunde Raportează
pistilica 16 decembrie 2013  
eu o am sub den : separarea parditelor.....nu am mai facut-o de ceva aniiii!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Am auzit de ea de foarte multa vreme,dar in ultimul timp am fost asaltata pe facebook cu retetele ei de preparare...asa ca m-am hotarat sa o fac:este super gustoasa!
Răspunde Raportează
isimona 15 decembrie 2013  
Arata grozav, sigur am sa o fac si eu!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Ti-o recomand din toata inima,este delicioasa!
Răspunde Raportează
floralia 15 decembrie 2013  
Ca sa vezi!!! am sa o incerc si eu. Cu unt in loc de margarina se poate? Am citit ca margarina are n-spe E-uri :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Draga mea,este un deliciu prajitura asta,iar cu unt gustul este si mai rafinat!
Răspunde Raportează
IleanaP 15 decembrie 2013  
Este delicioasa !!! O pregatesc de citiva ani este printre favorite!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Da,este nespus de buna,am trecut-o si eu la favorite!
Răspunde Raportează
CICCIC2013 15 decembrie 2013  
Si desteapta si gustoasa! Si eu am tot zis ca o
fac dar n-am ajuns...
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Multumesc frumos!Este delicioasa,merita facuta!...Si mie mi-a trebuit aproape un an de zile,sa ma hotarasc sa o prepar!
Răspunde Raportează
rovak 15 decembrie 2013  
Arata foarte bine. N-am mai facut-o de mult timp. Multumesc ca mi-ai readus-o in atentie. Este foarte buna si usor de facut.
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 decembrie 2013  
Multumesc frumos!Am facut-o prima oara azi,desi mi-a fost gandul la ea de foarte mult timp!
Răspunde Raportează
gabilaura 15 decembrie 2013  
dupa cum arata e delicioasa .
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Este,intradevar,foarte buna,asemanatoare tortului cu crema de zahar ars!
Răspunde Raportează
milly 15 decembrie 2013  
Apetisanta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Multumesc,este foarte buna si usor de facut!
Răspunde Raportează
ioanapopa66 15 decembrie 2013  
Suna bine,arata bine,nu este nici complicata,o incerc!Si asa nu prea ma pricep la prajituri,poate asta imi iese!Multumim de reteta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Multumesc,Ioana!Este,intradevar,foarte usor de preparat si rezultatul...un deliciu!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.