3355 poze   151423 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

prajitura VIENEZA

-200g.faina,120g.unt sau margarina,330g.zahar,7 oua,1 praf de copt,1 borcan de gem,250g.nuca macinata

-din faina,unt,80g.zahar,1 ou si 1 praf de copt se face un aluat care se intinde intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Deasupra se unge cu gem.Peste gem se toarna urmatoarea compozitie: 6 albusuri se bat spuma cu 250g.zahar,se incorporeaza pe rand cele 6 galbenusuri,dupa care se amesteca cu 250g.nuca macinata.Se pune tava la copt,la foc potrivit.Dupa coacere si racire,se toarna deasupra o glazura de ciocolata obtinuta dintr-un pahar cu apa de 200ml.si 250g.zahar care se fierbe pana se leaga siropul.Se ia de pe foc si se pun 2 linguri cafea lichida,2 linguri rom,2 linguri cacao cu varf si 100g.unt.Glazura se toarna peste prajitura calduta.Se lasa sa patrunda glazura pana a doua zi,cand se poate portiona.
Este un deliciu!
IMG_7469
IMG_7469
IMG_7470
IMG_7470
IMG_7471
IMG_7471
IMG_7472
IMG_7472
IMG_7473
IMG_7473
IMG_7474
IMG_7474
IMG_7475
IMG_7475
IMG_7476
IMG_7476
IMG_7477
IMG_7477
IMG_7478
IMG_7478
IMG_7479
IMG_7479
IMG_7480
IMG_7480

Comentarii album • 52
Nume:



MihaelaGrigoras 30 mai 2015  
Arata cu adevarat delicioasa si apentinsanta!
Răspunde Raportează
gabyta 1 mai 2014  
Arata bine.Cred ca seamana cu prajitura O noapte la Venetia
Răspunde Raportează
carmencitavio 1 mai 2014  
Multumesc,Gaby!Din ce stiu,prajitura de care amintesti are multa crema,pe cand a mea este compusa din doua blaturi separate de un strat de gem.Dar pot sa-ti spun ca ambele sunt la fel de bune.O singura data am facut "O noapte la Venetia",de ziua fratelui meu,dar cu o modificare,nu am folosit nuca de cocos,pentru ca nu-i place.Cand am mancat din ea,mi-am imaginat gustul(aroma)blatului alb cu cocos!Oricum,prajitura este delicioasa!
Răspunde Raportează
violetaafricana 24 ianuarie 2014  
In aluat se pune doar 20 gr unt ?
Răspunde Raportează
carmencitavio 24 ianuarie 2014  
La ingrediente nu sunt incluse si cele necesare pentru glazura;in aluat se pun 120g.unt...
Răspunde Raportează
violeta86 16 decembrie 2013  
am salvat-o pt craciun!multumim :))
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 decembrie 2013  
Cu mult drag,cu siguranta iti va placea!
Răspunde Raportează
ileana 14 decembrie 2013  
Multumim pt reteta.
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 decembrie 2013  
Cu mare drag!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 august 2013  
Delicioasa si cu un aspect foarte frumos!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 august 2013  
Daaaaa,este super delicioasa,dar...si o bomba calorica! :)
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 august 2013  
Sa vedem totusi doar partea plina a paharului:-)
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 august 2013  
Cand inaintezi in varsta,devii mai analitic,dar se intampla totusi(poate de prea multe ori)sa vedem si numai partea plina a paharului!...altfel,nu le-as mai prepara! :)
Răspunde Raportează
Lizica 1 iunie 2013  
Apetisanta !
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 iunie 2013  
Multumesc,este foarte buna!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 28 mai 2013  
Arata super!Si la gust e buna !!Normal!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 mai 2013  
Multumesc,este o prajitura foarte gustoasa si-si pastreaza fragezimea mai multe zile!
Răspunde Raportează
floralia 18 mai 2013  
Foarte buna! O fac si eu, dar putin modificata, in sensul ca pun in aluat 2 galbenusuri iar restul le pun in nuca. Cred ca azi o sa o fac si eu.
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 mai 2013  
Da,este foarte buna,una din preferatele fiului meu!O fac de obicei cand vine acasa,incerc sa-l fasfat cu tot felul de bunataturi!
Răspunde Raportează
doinabacau 16 mai 2013  
Esti o comoara,Carmen,multumim!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Eu iti multumesc pentru aprecieri,Doina draga!
Răspunde Raportează
any67 16 mai 2013  
Super! Multumim pentru reteta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Multumesc si eu pentru aprecieri!Numai bine!
Răspunde Raportează
taisia 16 mai 2013  
Arata delicios de gustos!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Multumesc mult,este un deliciu!
Răspunde Raportează
mydenysa 16 mai 2013  
am sa incerc reteta, sigurat e super buna, arata atat de imbietoare!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Ooooo,da!Este super delicioasa!Eu am preparat mai multa glazura si am turnat-o pe toata peste prajitura,a patruns bine in interior!Trebuie lasata,neaparat,24 de ore sa se odihneasca,sa se imbibe bine cu glazura!
Răspunde Raportează
angelica 15 mai 2013  
nu pomeniti de vremurile trecute!
traiti in prezent!
minunata reteta si banuiesc ca minunat de gustoasa prajitura
eu am notat reteta!!!...:))
Răspunde Raportează
lalea 16 mai 2013  
Mie-mi place sa pomenesc din cand in cand,ca sa pretuiesc mai mult vremea pe care o traim!
Răspunde Raportează
angelica 4 iunie 2013  
aici ai dreptate , asa fac si eu mai ales cu nepoteii, ca sa le atrag atentia ca ceea ce traiesc ei acum, alta data nu era asa!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Multumesc frumos,Angelica!Este foarte buna si cremoasa,merita incercata!
Răspunde Raportează
lalea 15 mai 2013  
Ce vremuri binecuvantate traim!

Imi aduc aminte,de vremurile "trecute",cand toate erau pe ratie!
Răspunde Raportează
taisia 16 mai 2013  
pai cum? Nu toata lumea plange dupa vremurile trecute? Cand stateam toata familia la coada sa luam un pui, daca mai ajungeam sa-l luam, cand ne turteau la cozi, chiar si la paine...cand nu aveai ce sa cumperi din Alimentara, unde rafturile erau plinde doar de cutii de "creveti"? Bine, acum n-am ce sa fac, adica ma plictisesc, de aceea am dezvoltat :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Sunt multi cei care plang dupa acele vremuri,batranii care au iesit la pensie in primii ani dupa revolutie si au pensii foarte mici si PUTUROSII,care din pacate sunt foarte multi!
Răspunde Raportează
lalea 16 mai 2013  
Imi aduc aminte,cum mamei mele,i-a spart ouale {cele 10 oua dupa ore de stat la coada}de cap,in timp ce se strecura prin multime sa iasa din imensa coada!

Nu-mi doresc sa se intoarca acele vremuri!
Răspunde Raportează
taisia 16 mai 2013  
La un moment dat, o peroada destul de lunga, toate mancarurile se gateau numai din salam. Pana si in sarmale punea mama salam, pentru ca altfel de carne nu exista. Ciocolata nu vedeam cu lunile...decat cand ne duceam pe la verisorii mei din Craiova, caci atunci stateam in Campeni, jud Alba, gaseam ascunse pe sub pat cutii intregi cu ciocolata din aceea chinezeasca cu lapte si furam si noi una...sa ne treaca pofta. Matusa lucra la alimentara. Portocale? Banane? hm...vise.
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Si la ce cozi imense stateam pentru a intra in posesia lor,cu scandal,imbranceli si tipete!Bine ca sunt de domeniul trecutului!
Răspunde Raportează
taisia 16 mai 2013  
Exact! Nu citisem comentariul tau cand am "dezvoltat" :)
Răspunde Raportează
lalea 16 mai 2013  
Dar, amintirile au ramas,draga Carmen!
Unele placute,caci asa ne-am cunoscut multi din cartier!
As putea scrie o carte, ce "aventuri hazlii" am trait!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 mai 2013  
Asa este,Monica!De multe ori ii povesteam fiului meu despre cele traite,despre cum ne asezam la coada la lapte de la ora 3 noaptea,sa fim siguri ca apucam(un exemplu)si i se parea de domeniul fantasticului!...Eram tineri si puteam duce totul in spate,desi de multe ori ajungeam parca la saturatie!
Amintiri,amintiri!
Răspunde Raportează
lalea 16 mai 2013  
A "frant" Bunul Dumnezeu aceasta imensa povara,de pe umerii nostri, la momentul potrivit!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 15 mai 2013  
Subscriu!
Răspunde Raportează
pistilica 15 mai 2013  
Ce buna tre sa fieee!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Da,super buna!Multumesc,draga mea!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 15 mai 2013  
Foarte delicioasa e; garantat!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Da,Bogdan,este foarte gustoasa,multumesc frumos!
Răspunde Raportează
cristinaa 15 mai 2013  
aici chiar imi ploua in gura!!:)
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 mai 2013  
Glazura iese subtire si turnata fierbinte peste prajitura ii permite sa patrunda in ea!Trebuie neaparat sa stea 24 de ore inainte de a o portiona!Este super cremoasa prajitura!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.