3355 poze   63595 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

prajitura Marelena

-Blatul: 6 linguri zahar,6 oua,2 linguri faina,2 linguri cacao,2 linguri pesmet fin,zeama de la o jumatate de lamaie.
Se mixeaza zaharul gu galbenusurile pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga zeama de lamaie si esenta de rom si se mixeaza.Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.Intr-un vas se amesteca faina,pesmetul si cacaoa pana la omogenizare,sa nu ramana cocolosi de cacao sau faina.Peste crema de galbenusuri se adauga 1/3 din acest amestec si cateva linguri de albus,amestecand usor pana la incorporare.Se repeta la fel si cu restul prafului si al spumei de albus.Compozitia rezultata se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc modiu.

-Crema: 500ml.frisca lichida,500g.iaurt gras,3 linguri zahar pudra,1 plic gelatina
Se dizolva gelatina in 100ml.apa pe baie de abur(nu se fierbe).Se amesteca iaurtul(la temperatura camerei)cu zaharul si se toarna putin cate putin peste gelatina calduta,pana la omogenizare.Se bate frisca si se adauga peste iaurt.

-Sirop pentru blat: 150g.zahar,1 pahar cu apa,2 lingurite cu nes.

-Glazura de ciocolata: 8 linguri zahar pudra,4 linguri cacao,3 linguri lapte,1 lingura miere,1 lingura ulei,50gr.unt.
Se amesteca toate ingredientele,mai putin miere si se fierb pe baie de abur pana ce compozitia devine consistenta.Se adauga si mierea si se amesteca,luand vasul de pe foc.

-Blatul se imparte in trei foi.Se insiropeaza primul blat,se pune jumate din cantitatea de crema,se aseaza al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de crema.Se pune al treilea blat,se insiropeaza si se lasa 30 de minute sa se umecteze uniform.Glazura se toarna calduta(nu fierbinte)peste blat,fara a o atinge cu vreo ustensila de intindere,pentru a nu-si pierde luciul.Se da la rece pentru cel putin 3 ore,sa se intareasca crema.
IMG_6664
IMG_6664
IMG_6665
IMG_6665
IMG_6666
IMG_6666
IMG_6669
IMG_6669

Comentarii album • 35
Nume:



ilenuta 12 mai 2015  
Frumoase si florile dar si prajiturile arata super .sa o tineti tot asa
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 mai 2015  
Multumesc mult,draga Ilenuta!
Numai bine!
Răspunde Raportează
lucaria 13 august 2013  
bine mai arata !de gust nu mai spun...
yami yami!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 august 2013  
De obicei,prajitura asta n-o ornez,o las simpla,sa i se vada luciul...cea postata fusese tinuta la frigider de pe o zi pe alta si nu mai era frumoasa,asa ca am improvizat! :)
Este foarte buna si datorita pesmetului din blat,care se insiropeaza mult mai bine si usor!
Răspunde Raportează
carmencitavio 2 iunie 2013  
Multumesc mult,esti o draguta!
Răspunde Raportează
Lizica 1 iunie 2013  
Esti experta !
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 25 martie 2013  
Ce bine arata.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Multumesc frumos,draga mea!Este foarte buna!
Răspunde Raportează
Mikamo 25 martie 2013  
cu ce pufosenie ne imbii tu aici, Carmennnn!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Ti-o recomand,este un deliciu!
Răspunde Raportează
paunita 25 martie 2013  
Ce bine arata ! cred ca e tare buna , o s-o fac si eu .
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Multumesc frumos,este foarte gustoasa!Blatul este asemanator cu al savarinei,doar ca are cacao!
Răspunde Raportează
IleanaP 25 martie 2013  
Sa stii ca o sa o pregatesc sapt viitoare! Sotul meu (este Pastele Masii)este mare amator de creme!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Sunt convinsa ca veti fi cuceriti de aceasta prajitura,este un deliciu!
Paste fericit,si multa sanatate soacrei tale!
Răspunde Raportează
IleanaP 26 martie 2013  
Multumesc!!! Este o mare doamna soacra mea!
Răspunde Raportează
Christina 24 martie 2013  
Sa aveti pofta, arata bestial!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Multumesc frumos,te-as invita la o bucata(nu-i pot spune felie)dar deja s-a terminat!Te invit de pe acum la urmatoarea prajitura!
Răspunde Raportează
floralia 24 martie 2013  
Super arata!!! Si cred ca e si gustoasa. Practic, e un tort.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 martie 2013  
Multumesc frumos,este foarte buna!Da,poate fi considerat tort,dar pentru ca sub denumirea aceasta am primit reteta,asa am pastrat-o!
Răspunde Raportează
monik 24 martie 2013  
imi ploua in gura!arata intr-un mare fel!sa aveti pofta! sa o savurati sanatosi!
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Multumim frumos,Monik,a fost un deliciu!La urmatoarea prajitura te invit sa o savuram impreuna! :)
Răspunde Raportează
Gabiuta 24 martie 2013  
Ma inebunesti.Eu nu mai intru pe aici :))))
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Daca nu mai intri azi,nu ma supar,dar la urmatoarea postare,te invit si te astept cu drag!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 24 martie 2013  
yummy-yummy;-)
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Multumesc,Bogdan!
Răspunde Raportează
Lenny 24 martie 2013  
Hmmm! Tare buna trebuie sa mai fie!
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Da,este super,super buna!
Răspunde Raportează
miha1ela 24 martie 2013  
mmmm..ce bine arata...
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 martie 2013  
Multumesc frumos,Mihaela!Este si super gustoasa!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.