3355 poze   149094 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

rulada_cu model

Ingrdiente

-pentru blat:

-2 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri ulei
-3 linguri faina
-Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc,se adauga uleiul si apoi faina intercalat cu albusul batut.

-pentru model

-50g.unt
-50g.zahar pudra
-2 albusuri de ou
-40g.faina
-coloranti alimentari
-10g.cacao

-Se freaca untul cu zaharul pana se topeste.Se adauga pe rand cele doua albusuri,batand mereu pana se incorporeaza bine.Se adauga faina,amestecand usor.Compozitia rezultata se imparte in 3-4 parti,in functie de numarul culorilor si a modelului folosit.

-Se deseneaza modelul pe o harie de copt in demensiunile tavii in care se face blatul.Hartia se fixeaza pe un carton sau o placa de silicon,pentru a fi mai usor de manevrat.Se unge hartia cu ulei,dupa care se trece la efectuarea modelului,dupa realizarea compozitiilor colorate,cu ajutorul posului sau pistolului de ornare.Modelul terminat,se pune hartia la frigider pentru 30 de minute.

-pentru crema


-250g.zahar
-3 oua
-200g.unt
-150g.frisca licida
-3 linguri zahar

-Se ard 125g.zahar la foc mic,apoi se adauga untul,la temperatura camerei si se amesteca pana la omogenizare.Ouale se bat cu restul de 125g.de zahar si se adauga peste compozitia de zahar caramelizat.Se da la racit,dupa care se amesteca cu frisca batuta cu cele 3 linguri de zahar.Eu am pus si cateva afine proaspete.

-Se scoate hartia din frigider,se aseaza in tava de copt,peste care se toarna compozitia blatului.Se coace in cuptorul preincalzit in jur de 15 minute,dupa care se presara cu nuca de cocos/nuci macinate/alune/migdale si se ruleaza cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pana se raceste.
Dupa racire,se umple cu crema si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!
001-din lipsa de inspiratie
001-din lipsa de inspiratie
002
002
003-am copiat modelul de pe fata de masa
003-am copiat modelul de pe fata de masa
004
004
005
005
006
006
007
007
008
008
009
009
010-din resturile colorate
010-din resturile colorate
011-am facut un tortulet
011-am facut un tortulet

Comentarii album • 40
Nume:



prajituri 29 noiembrie 2014  
arata foarte bine si am "furat" reteta :-))
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 noiembrie 2014  
Multumesc frumos!
O seara placuta!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 6 noiembrie 2014  
Foarte frumos a iesi. Felicitari Sincere! Sigur chef Patrizia Paglieri ar fi incantata de o asa rulada!
Are o tenta de Hawaii:-)
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 noiembrie 2014  
Multumesc frumos pentru aprecieri,Bogdan!Crede-ma,insa,daca Patrizia Paglieri ar vedea-o,in urmatoarea secunda,rulada mea ar ajunge la cosul de gunoi!Nu m-as putea nicicum ridica la nivelul cerintelor Masterchef!De foarte multe ori rad cu sotul meu in legatura cu aceste emisiuni culinare(pe care cu multa placere le urmaresc),cum as fi reactionat eu la manifestarile si remarcile rautacioase ale Chefilor... :))
Răspunde Raportează
andruta 5 noiembrie 2014  
Cata pricepere !! Cata rabdare !!
Frumos rezultat !! Felicitari !
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,draga mea!De rabdare nu duc lipsa niciodata in bucatarie,in rest...
Răspunde Raportează
simim 5 noiembrie 2014  
Pofta buna!
Răspunde Raportează
carmencitavio 5 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,Simim!
Răspunde Raportează
NewImagine 4 noiembrie 2014  
felicitari!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc frumos!Te felicit si eu pentru superbii trandafiri ce-i detii,sunt adevarate bijuterii!
Noapte buna!
Răspunde Raportează
isimona 4 noiembrie 2014  
A iesit o frumusete de prajitura!Felicitari!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc tare mult,draga Simona!N-am fost inspirata in alegerea modelului,o buna parte din el s-a pierdut prin rasucire,din pacate!
Răspunde Raportează
alerim 4 noiembrie 2014  
Uf, uf...cata rabdare, chiar te invidiez pentru asta.Sotul tau este un norocos, sper sa stie sa te aprecieze la justa ta valoare. Esti o gospodina desavarsita !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Da,in bucatarie am intotdeauna rabdare,imi place mult sa gatesc,orice si oricand!Multumesc mult pentru aprecieri,esti o draguta!
Noapte buna,cu vise frumoase!
Răspunde Raportează
coramaria 4 noiembrie 2014  
Arata super Carmen, cred ca si gustul e la fel de bun pe cat de bine arata !
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,Cora!Desi nu prea fac rulade,pentru ca de cele mai multe ori mi se rup la rasucire,de data asta,din dorinta de a incerca sa fac un model colorat,am trecut peste gandul esecului...si nu-mi pare rau! :)a iesit si foarte gustoasa!
Răspunde Raportează
august26 4 noiembrie 2014  
Ca-ntotdeauna, dovedești ingeniozitate, stăruință și dibăcie!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,esti o scumpa!
Răspunde Raportează
smaranditzasylvia 4 noiembrie 2014  
arata super!!! o s-o incerc si eu !!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc frumos!Ti-o recomand cu toata inima,este un deliciu!
Răspunde Raportează
pistilica 4 noiembrie 2014  
ce tareeee!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc,Mirela!Te pup!O seara minunata,iti doresc!
Răspunde Raportează
floralia 4 noiembrie 2014  
Se vede placerea de a gati. Cand ai pentru cine, parca asta vine de la sine. De cand nu mai am copiii acasa, nu mai creez, fac mancare doar din necesitate.
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc mult,draga Flora!Si noi suntem singuri,dar uneori nu ma pot abtine si mai fac cate ceva,chiar daca suntem si la varsta la care trebuie sa renuntam sau sa limitam cat se poate consumul unor alimente!
Răspunde Raportează
florans 4 noiembrie 2014  
INTERESANT
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc,Florans!
Răspunde Raportează
olgutza 4 noiembrie 2014  
ooo ...felicitari ..tare bine arata ..cred ca si gustul e pe masura
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc frumos,Olgutza!Aproape toti din familie suntem fani ai caramelului!
Răspunde Raportează
FELICITA 4 noiembrie 2014  
Mi-e foame!!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Te invit la o felie de tortulet,rulada s-a terminat imediat ce am taiat-o!
O seara frumoasa!Te pup!
Răspunde Raportează
FELICITA 4 noiembrie 2014  
Multumesc,la fel,pupici!!!!
Răspunde Raportează
lalea 4 noiembrie 2014  
ARTA si RABDARE,draga Carmen!
Superba rulada,superb tortuletul!
Pupici!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Multumesc mult,Monica!Arta,mai putin,placere infinita!Desi imi place foarte mult sa gatesc,nu mi-am impus niciodata sa-mi achizitionez ustensile care sa-mi usureze si infrumuseteze munca!
Multi pupici!
Răspunde Raportează
lalea 4 noiembrie 2014  
Cu mult drag!
Imi amintesti, prin albumele tale,draga Carmen,de sora mea,care a fost o bucatareasa desavarsita!
Te-mbratisez cu toata inima!
Pupici!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 noiembrie 2014  
Ma bucur ca-ti trezesc amintiri frumoase! :)
O noapte linistita,cu multa pace in suflet si vise dulci!
Pupicei,Monica draga!
Răspunde Raportează
lalea 4 noiembrie 2014  
La fel iti doresc,Carmen draga!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.