3355 poze   151127 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

Dulceata de flori de salcam

Dulceata de flori de salcam este o delicatesa de sezon cu o culoare,o aroma si o textura similara mierii de albine,un chihlimbar comestibil! :)

Ingrediente:

500 ml apa
500 gr flori de salcam
300 gr zahar
1 lamaie

Mod de preparare:

Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape.Eu,in plus fata de reteta,am indepartat si partea verde a florii(sepalele).
Facem un sirop din apa si zahar in care adaugam si partea galbena a cojii de lamaie. Cand este aproape gata legat,indepartam coaja de lamaie si adaugam florile de salcam si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba pana capata consistenta mierii. Ca sa facem proba punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7

Comentarii album • 43
Nume:



loriss54 1 ianuarie 2017  
Dulceata din flori de salcam... n-am stiut ca se poate face. Bine ca stiu de o camara cu de toate... Pana ajung la camara, :)))) trimit pupici si mult respect pentru tine, draga mea!
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 ianuarie 2017  
Multumesc frumos,Cati draga! Este o dulceata pe care o stiu din copilarie,ne-o facea deseori mama!...Anul acesta,daca voi fi sanatoasa,voi face dulceata din petale de toporasi,mi-o doresc de ceva vreme...Si atunci,o camara si mai diversificata te va astepta cu mult drag! :)
Răspunde Raportează
elluta 6 martie 2016  
Esti o gospodina desavarsita. Anul acesta o sa incerc si eu reteta. Ce iti mai fac floricelele?
Răspunde Raportează
lalea 27 mai 2015  
Cand eram in "formatie" completa,adica,cand erau copiii mai mici,faceam si eu!Faceam si din flori de papadie!Ambele le foloseam ca medicament sau indulceam ceaiul!
Pupici!
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 mai 2015  
Da,Monica,si eu faceam pe vremuri sirop din flori de papadie,din muguri de pin,de macese,catina,tot ca medicament pentru fiul meu.Din flori de salcam am facut de cateva ori,serbet,dar nu iesea la fel de aromat si se zaharisea foarte repede,asa ca am renuntat!
Acum,ce-i drept,si aceste dulceturi tot cu gandul la baiat le-am facut.Noi,eu si sotul,ne ferim cat putem de dulciuri...dar,de abia astept sa apara un musafir sau vreun eveniment sa prepar un dulce! :)
Pupici!Noapte buna,Monica draga!
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 27 mai 2015  
minunata
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Asa este,Gaby,multumesc!
Răspunde Raportează
august26 27 mai 2015  
Am s-o fac cu siguranță săptămâna asta. Mă gândesc să fac porție dublă, deoarece mi se par cantitățile mici. Câte borcănașe ți-au ieșit din 500 gr flori?
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Chiar ieri am repetat-o,ajutand-o pe cumnata mea,ea folosind 1kg.de flori si i-au iesit 7 borcanele de 200g.si 3 borcanele de 150/165g.
O zi frumoasa,cu bucurii!
Răspunde Raportează
august26 28 mai 2015  
Multumesc Carmen! Conservant nu trebuie pus?
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 mai 2015  
Nu,Laura!La nicio conserva nu folosesc conservant sau orice alt artificiu.Toate conservele le sterilizez si rezista in camara(la bloc)si 2-3 ani,fara a fi afectate!Dulceturile le pun fierbinti in borcane,le capacesc si le intorc cu fundul in sus,pentru etansare!Asta o fac de vreo 3 ani incoace,de cand am observat ca materialul din care sunt facute capacele este mai prost calitativ,prin insurubare,de multe ori se invart in gol.
Pupici!
Răspunde Raportează
alerim 27 mai 2015  
Si pe asta o fac, am salcami o groaza in fata casei... Multumesc Carmen pt. retetele tale EXTRAORDINARE !!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Cu multa placere,draga mea!
O zi minunata,cu spor in tot ceea ce faci!
Răspunde Raportează
GabiC 26 mai 2015  
Mmmmmm ,buna.
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Da,Gabi,este minunata!Multumesc pentru vizita!
Răspunde Raportează
smaranditzasylvia 26 mai 2015  
multumim de reteta!! o sa facem si dulceata, ca noi mancam si gogosele cu flori de salcam ..:))
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Cu mult drag,Silvia!Am facut si eu de cateva ori ciorchini in aluat de clatite,dar de cand suntem doar in doi(eu si sotul)am renuntat,mai ales ca domnul meu este cam reticent la unele retete!
Răspunde Raportează
Barbeanu 26 mai 2015  
Foarte interesant!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc frumos!Asa am spus si eu cand am vazut prima oara reteta! :)
Răspunde Raportează
IleanaP 26 mai 2015  
Distribui si altora?
Trebuie sa fie excelenta
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Da,a iesit foarte buna la gust,desi prea groasa...nu m-am abatut cu nimic de la reteta.La anul,daca va fi sanatate,voi face mai multa(am deja inscrisi,din familie) si o voi lasa mai subtire!Oricum,aroma dulcetii este peste asteptari!
Răspunde Raportează
doinabacau 26 mai 2015  
Esti minunata,Carmen!
Am facut peltea,altadata,dar dulceata ...nu m-am gandit!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc frumos,Doina!Cu multi ani in urma,am facut si eu serbet din floare de salcam...prea multa munca.Acum doua saptamani,am descoperit pe facebook retetele astea de dulceata si cum curiozitatea a fost foarte mare si florile la indemana...
Răspunde Raportează
doinabacau 27 mai 2015  
Te felicit,Carmen,am vazut lucruri inedite,in paginile tale!
Răspunde Raportează
lilistef 26 mai 2015  
Ce rau imi pareee ;-( La mine s-au trecut florile. Trebuie sa fie o minunatie! Oricum sunt pornita sa fac de trandafiri...
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Da,este foarte buna si super aromata! Poti s-o incerci pe cea de bujori pana la cea de trandafiri! :)
Multumesc frumos pentru vizita!
Răspunde Raportează
marceladumitran 26 mai 2015  
Si eu spun la fel,multumesc pentru reteta !
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Cu mult drag,Marcela!Multumesc frumos si eu de vizita!
Răspunde Raportează
Claudia72 26 mai 2015  
Multumesc pentru reteta! O sa incerc!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Cu multa placere,Claudia!Vei fii surprinsa de aroma ei! :)
Răspunde Raportează
dobregeta 26 mai 2015  
Nu am mancat niciodata, dar cred ca e aromata tare dulceata. Multumim ptr. reteta! Pupicei!
Unde il plimbam pe Bruno e padurea plina de salcami infloriti. Au venit masini pline cu stupi de albine din multe judete.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Si in zona noastra sunt foarte multi salcami,iar pe piata predomina mierea de salcam si cea poliflora!
Nici eu nu am mancat pana acum dulceata,desi cu multi,multi ani in urma faceam serbet din flori de salcam si aroma era aproape inexistenta!La dulceata parfumul se simte foarte bine,este un deliciu!
Răspunde Raportează
dobregeta 27 mai 2015  
Imi inchipui. Te pupic! Spor la treaba ca vad ca esti pusa pe fapte mari!:))))
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Multumesc frumos,Geta!O zi superba,cu bucurii,iti doresc!
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
Multumesc ptr retata.Pofta buna.Cred ca este o delicatesa.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc,multumesc Felicia!Este minunata,super aromata!
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
Cred ca am sa fac si eu.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Pentru ca nu am crezut ca va iesi atat de placut aromata,am redus la jumate cantitatea de ingrediente si am obtinut un borcanel de 200g. si unul de 150g.de dulceata...si-mi pare rau,acum!
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
Am sa respect cantitatile din reteta.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.