3355 poze   151154 vizite
Albume
ANUL_ 2013   Euphorbia milii   Florile mele 1      Senecio rowleyanus-inflorire   Florile mele 2   Violetele meleANUL_2014   Flori 2014_1ANUL_2015   Flori 2015CONSERVE DE TOAMNA   Dulceata de bujori   Dulceata de flori de salcam   Dulceata de pepene   Gem de pruneCULINAR   aperitive_gustari      pentru Andruta_rulada tricolora   bilute de cocos   briose din aluat cu gem umplute cu caise   budinca de fasole verde   clatite pufoase   cosulete din aluat de foietaj   cosulete dulci asortate   cozonaci   dezastru culinar      tort de zahar ars   Dorayaki-clatite japoneze   DULCE SI BUN      budinca de clatite cu branza dulce si stafide      chec de albusuri cu merisoare      flaugnarde      negresa cu bilute de branza si cocos      prajitura marmorata cu branza      prajitura_ inteligenta      rulada_cu model      tort de clatite      tort diplomat de mere-dupa reteta Gabrielei Manolache      tort sah   flori din legume-decoratiuni   micdejun si cina   minciunele   minirulade de porc   muschiulet impletit   oua aspic   prajitura cu foi din comert   prajitura cu visine      readaptare cu dulceata      readaptare cu prune si cafea      readaptare cu prune si ciocolata      readaptare_cu afine   prajitura Marelena   prajitura turnata cu mere   prajitura VIENEZA   rulada de cascaval   terina cu legume si crema de branza   tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea   tort_savarina   UN COS CU FLORI   UN STROP DE PRIMAVARADUMINICA PASTORALAEUPHORBIA MILII_coroana lui HristosFLORI IN GLASTRAHOYA_meaKALANCHOEKOHLERIA MEAMAIESTRIE DE COPILMICUL RAI DE PE BALCON   Flori   In casa_2013   Irisi si crocusi   Plante aromaticePOINSETTIA_Steaua CraciunuluiPRIMA ZAPADA _decembrie 2012   in oras   in parcRHOEO_Moses in the cradleSTEPHANOTIS-ul MEU

membru din 22 mai 2012

CONSERVE DE TOAMNA

IMG_1128
IMG_1128
IMG_1129
IMG_1129
IMG_1160
IMG_1160
IMG_1161
IMG_1161
IMG_1162
IMG_1162
IMG_1165
IMG_1165
IMG_1167
IMG_1167
IMG_1168
IMG_1168
IMG_1171
IMG_1171
IMG_0595
IMG_0595
IMG_0596
IMG_0596
IMG_5864
IMG_5864

Comentarii album • 178
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
anonim
liliac 27 ianuarie 2018  
draga mea iti multumesc pentru gandurile bune trimise de pasti 2017,acum am gasit mesajul ,am uitat parola si nu am putut sa mai intru...am avut si multe probleme sotul a fost operat,a murit un nepot al sotului, socrul fratelui meu ,fratele meu de 62 de ani si alte probleme si nu am mai putut lua legatura cu tine.te saurt si iti doresc tot binele .......
Răspunde Raportează
mihaeladima 6 iunie 2015  
ce dragute! nici nu stiam ca se face dulceata din bujori!
Răspunde Raportează
darixina 29 mai 2015  
Minunate,arata demential dulceata ! Pe cand reteta?
Răspunde Raportează
darixina 30 mai 2015  
Scuze,am vazut si reteta! Multuuumim !
Răspunde Raportează
carmencitavio 28 mai 2015  
Multumesc frumos,Monica!Eu le-am asemuit cu doua pietre semipretioase:rodocrozit si ghihlimbar! :)
Multi pupici!
Răspunde Raportează
lalea 28 mai 2015  
Cu mult drag!
Asemanare perfecta!:)
:*****
Răspunde Raportează
mydenysa 27 mai 2015  
sa tot dai iama prin bucataria si camara ta, bucatareasa desavarsita!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Da,multumesc frumos,Gaby!Te pup dulce!
Răspunde Raportează
elluta 26 mai 2015  
Numai delicatese gustoase, ce-i drept nici eu nu am stiut ca se face dulceata din bujori...adevarata gospodina, sa fii sanatoasa si sa mai faci!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Multumesc din suflet,Ella!Pe facebook gasesc mereu retete deosebite,care-mi fac cu ochiul si ma determina sa le incerc! :)
Răspunde Raportează
elluta 27 mai 2015  
E bine, asa se capata experienta!!!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 26 mai 2015  
Super gustoase Carmen!!Sa le savurezi cu placere!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 mai 2015  
Asa este,draga Mihaela,amandoua sunt deosebit de gustoase,fine si aromate!Multumesc frumos!Pupici!
Răspunde Raportează
Florina 26 mai 2015  
Dulceata de salcam ! Cred ca-i o nebunie !
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Da,este foarte buna,super aromata!Nu ma asteptam sa-i persiste atat de intens parfumul!
Răspunde Raportează
nicogandila 26 mai 2015  
O binemeritata pauza,in iarna si acum o luam de la capat !Dar ce bune sunt cand afara e urat si rece...
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Asa este,draga mea!Ne scot din impas de nenumarate ori,pe timpul iernii,consumate ca atare sau in diverse preparate!
Numai bine!Pupici!
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
O gospodina tare harnica,prezinta numai delicatese.
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 mai 2015  
Multumesc frumos,Felicia!Am facut pentru prima oara si dulceata de salcam si de bujori si sunt foarte incantata...aromele sunt peste asteptari!
Răspunde Raportează
FELICITA 26 mai 2015  
Pofta buna.
Răspunde Raportează
LittleMermaid 8 noiembrie 2014  
Felicitari gospodinei harnice! Numai bunatati, ..... poate sa vina iarna. :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 8 noiembrie 2014  
Multumesc,multumesc frumos!
Răspunde Raportează
mariagy 3 februarie 2014  
Cred ca sosul de legume cu gutui e super! Eu fac zacusca de fasole uscata cu gutui.
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2014  
Noua ne place foarte mult!Este primul sos care se termina inainte de sfarsitul iernii!...Banuiesc ca este gustoasa zacusca de fasole cu gutui,ii da un gust dulce acrisor si o aroma mai bogata!
Răspunde Raportează
mariagy 3 februarie 2014  
Foarte frumoase si desigur gustoase. Felicitari!
Răspunde Raportează
carmencitavio 3 februarie 2014  
Multumesc frumos!Sunt conserve care ne prind bine pe timpul iernii si in perioada posturilor mari!
Răspunde Raportează
carmencitavio 6 decembrie 2013  
Multumesc mult!Salata de ghebe este nelipsita din camara,o fac in fiecare an,fiind preferata sotului!
Răspunde Raportează
cornelia79 6 decembrie 2013  
Arata toate foarte apetisant!
esti o super gospodina!
As da iama si eu in ghiveciul de peste si salata de ghebe!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
lucaria 13 august 2013  
apetisante toate!vreau sa incerc si eu sosul cu gutui o reteta se poate?
Răspunde Raportează
carmencitavio 14 august 2013  
Multumesc frumos!Mai toate retetele sunt scrise in josul paginii la comentarii...sosul cu gutui apare la un raspuns de acum 9 luni pentru "bonita12"!
O zi buna,iti doresc!
Răspunde Raportează
lucaria 24 august 2013  
ms de reteta o voi face curand,pup!
Răspunde Raportează
elyss 15 aprilie 2013  
Tot respectul,sa aveti multa sanatate si liniste pt a va bucura de rezultatele muncii,minunat totul!
Răspunde Raportează
carmencitavio 16 aprilie 2013  
Multumesc mult,draga mea!Toate cele bune,si tie!
Răspunde Raportează
Cleoorhidee 12 aprilie 2013  
Felicitari! tot ce am vazut pana acum e minunat! ma bucur mult ca te-am descoperit!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 aprilie 2013  
Multumesc,multumesc mult pentru aprecieri,draga mea!Numai bine iti doresc!
Răspunde Raportează
maraskinos 19 martie 2013  
10...CU FELICITARI!
Răspunde Raportează
carmencitavio 20 martie 2013  
Multumesc mult de tot!Si albumul "Sa ne mutam la tara" merita acelasi 10 cu felicitari!
Răspunde Raportează
rami86 24 decembrie 2012  
Grozave,salata de ghebe numai cu ghebe se poate?eu nu am de unde sa iau asa ceva si ma gandeam cu altfel de ciuperca nu ar merge?
Sarbatori fericite!
Răspunde Raportează
carmencitavio 26 decembrie 2012  
Ba da,se poate cu aproape orice fel de ciuperci,chiar si ciuperci albe din supermarket!
Sarbatori fericite,draga mea!Un An Nou mai bogat in realizari,multa sanatate,fericire si impliniri,alaturi de cei dragi!
Răspunde Raportează
resiga 3 decembrie 2012  
Toate sunt grozave ,dar salata de ghebe e printesa !
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 decembrie 2012  
Multumesc tare mult,Daniela!...sotului ii plac la nebunie ghebele!
Răspunde Raportează
resiga 4 decembrie 2012  
Destept sot ai !!!! si eu sunt adepta lor .
Răspunde Raportează
andruta 29 noiembrie 2012  
Ghebe cumpara in fiecare an tatal meu, de la cei care le vindeau, pe ulita.. Se enerva rau mama, ca isi planifica diverse treburi si se trezea cu ditamai cosul de ghebe, ce trebuiau puse la conservat....
Răspunde Raportează
carmencitavio 30 noiembrie 2012  
Cam asa mi s-a intamplat mie mergand la tara,aveam planuri pentru duminica,dar ghebele primite pe negandite ni le-a zadarnicit!
Răspunde Raportează
floralia 28 noiembrie 2012  
Reteta de ghebe o vreau si eu. Mie nu-mi ies bune.
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 noiembrie 2012  
Ghebele simple nu-mi plac nici mie,de aceea le combin cu gogosari,morcovi,ceapa,mere si cand gasesc struguri fara samburi,pun cateva boabe...Pregatesc otetul(o parte otet ,cinci parti apa,sare si zahar dupa gust-eu il fac mai dulce-,piper boabe,frunze de dafin)si cand da in clocot adaug ceapa taiata solzi,gogosari taiati fideluta,morcovi dati pe razatoare,felii subtiri de mere galbene si las totul sa mai clocoteasca 2-3 minute.Apoi adaug ghebele fierte si clatite de zeama in care au fiert,mai las 2-3 minute sa clocoteasca si las sa se odihneasca 10 minute.Fierbinte,pun salata in borcane si le sterilizez.Iese foarte buna,aromele se intrepatrund.
Răspunde Raportează
anonim
liliac 19 iulie 2015  
am facut aces ghiveci si e f bun,ulitmul borcan l-am folosit in aceste zile....si te tot pomenesc,la nepotele le-a placut mult ca am pus si ghebe...,am pus si in ciorba,i-a dat un gust bun.Te sarut CARMEN !
Răspunde Raportează
Meddy 28 noiembrie 2012  
TOATE ARATA DELICIOS!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 noiembrie 2012  
Multumesc tare mult,Meddy!
Răspunde Raportează
loriss54 27 noiembrie 2012  
Inca nu ai terminat cu aprovizionarea pentru iarna? Ma asteptam, ca de aici inainte, sa apara in rafturi borcanele golite. :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 noiembrie 2012  
Pe negandite am facut salata asta!Am fost sambata la tara si m-am trezit la poarta cu baietelul unor vecini cu o plasa cu ghebe si de dragul lui...mi-am facut de treaba!
Răspunde Raportează
scirlatgby 27 noiembrie 2012  
Carmenuta -harnicuta!
Răspunde Raportează
carmencitavio 29 noiembrie 2012  
Esti o dragutica,multumesc mult!Te pup!
Răspunde Raportează
norela 27 noiembrie 2012  
ce de bunatati,rafturi pline si bogate!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc mult,Nora!...
Răspunde Raportează
bonita12 27 noiembrie 2012  
ce bine ,ascunde un borcanel pentru eventualii musafiri
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Pentru musafiri am tot timpul ceva bun pus deoparte!
Răspunde Raportează
lalea 27 noiembrie 2012  
Super bunatati!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc frumos,Monica!
Răspunde Raportează
mihaeladima 27 noiembrie 2012  
ce bunatati! ghebele sunt delicioase!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Si noua ne plac foarte mult,ghebele!
Răspunde Raportează
IleanaP 27 noiembrie 2012  
Salata bulgareasca este cu mustar?
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Da,este cu mustar si pentru a o putea pastra mai mult timp,am sterilisat borcanele.
Răspunde Raportează
IleanaP 27 noiembrie 2012  
Arata bine ! Banuiesc ca si gustul este pe masura
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc frumos!Noua ne place,am asortat-o cu legume...
Răspunde Raportează
doinabacau 27 noiembrie 2012  
Si eu te admir, pentru ceea ce faci,felicitari,Carmen!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc tare mult,Doina!
Răspunde Raportează
pistilica 27 noiembrie 2012  
Ador borcanelor bucatareselor pricepute dar fără vechile etichete ale borcanelor! Urasc sa vad borcanele cu etichete ....parca ar fi nespalate! Te felicit!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc frumos pentru aprecieri!
Răspunde Raportează
emilia68 26 noiembrie 2012  
O gospodina foarte harnica!
Totul arata foarte bine...felicitari!
Răspunde Raportează
carmencitavio 27 noiembrie 2012  
Multumesc mult de tot,Emilia!
Răspunde Raportează
resiga 18 noiembrie 2012  
Harnica ,felicitari !
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 noiembrie 2012  
Multumesc,draga mea,tocmai ce ti-am admirat si eu camara(pivnita)!
Răspunde Raportează
taisia 14 noiembrie 2012  
numai bunatati! Castravetii cum ii faci?
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 noiembrie 2012  
Pun o parte otet la 5 parti apa,sare dupa gust si putin zahar,marar uscat,ceapa solzi,morcovi,boabe de mustar,piper...toata aceasta combinatie da un gust bun castravetilor.Dau in clocot otetul diluat si mirodeniile si-l torn fierbinte peste castraveti,capacesc borcanele si le sterilizez la cuptor.Eu pastrez toate conservele in camara din bucatarie si tin foarte bine.
Răspunde Raportează
doly 11 noiembrie 2012  
Esti o comoara la casa omului si aici ca ne inveti intotdeauna lucruri utile si noi,sa-ti de-a D-zeu sanatate si spor in toate.
Nu ne uita,eu cel putin te urmaresc cu admiratie.
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 noiembrie 2012  
Multumesc foarte mult pentru aprecieri si vizita!Numai bine,iti doresc,cu drag!
Răspunde Raportează
cornelia79 7 noiembrie 2012  
MHHH..ARATA FAIN "BUNACIUNILE" TALE!!!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 8 noiembrie 2012  
Multumesc frumos,Cornelia!...si sunt si foarte bune...pe incercate!:))))
Răspunde Raportează
cornelia79 9 noiembrie 2012  
sa-mi zici si mie cand e ziua de "degustari"..ca vin..!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 9 noiembrie 2012  
Oricand pot fi degustate,alaturi de un paharel cu palinca si unul cu vin(naturale,netratate)!
Răspunde Raportează
cornelia79 9 noiembrie 2012  
palinca aduc eu..ca-i din zona ..!!!!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 23 octombrie 2012  
ce de retete!!!felicitari!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 24 octombrie 2012  
Multumesc,Mihaela!...
Răspunde Raportează
loriss54 21 octombrie 2012  
S-a facut coada la salata bulgareasca, la sosul de legume cu gutui chiar si cel cu ciuperci... Stau cuminte la rand si astept, pentru ca vreau sa invat. :)Multumim!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 octombrie 2012  
De obicei folosesc ciuperci de padure,in special hribi si galbiori,dar pentru ca anul acesta la noi nu s-au facut din cauza secetei,am folosit ciuperci albe,champignon.Pentru sosul de ciuperci am folosit: 750g.ceapa tocata marunt,1 capatana usturoi tocat marunt,500g.dovlecei rasi,1kg.gogosari copti dati prin masina de tocat,2kg.rosii tocate,250g.masline,200ml.ulei floarea soarelui,100ml.ulei de masline,sare,2-3 foi dafin,1 lingura cu varf de boia de ardei dulce,1 lingurita piper macinat.Se caleste ceapa,usturoiul si ciupercile taiate marunt pana se inmoaie,se adauga dovleceii,gogosarii si rosiile si se fierb toate pana se ridica uleiul deasupra.Se pun maslinele,foile de dafin,boiaua de ardei,piperul si sare.Optional,se poate pune si putin zahar daca rosiile sunt acrisoare.Cand sosul este gata,se pune in borcane si se sterilizeaza.
Răspunde Raportează
loriss54 23 octombrie 2012  
Multumesc pentru reteta. Am s-o incerc. Spor la treaba!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 23 octombrie 2012  
Multumesc,Cati draga,mai am cateva conserve de preparat!
Răspunde Raportează
Lenny 21 octombrie 2012  
O camara bogata, plina de savoare!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 octombrie 2012  
Multumesc mult,draga mea!
Răspunde Raportează
bonita12 21 octombrie 2012  
bunnnnnn....salata bulgareasca este aceea cu maioneza de mustar?(picarela)...si noua ne place mult...vad ca ai multe retete...sos de legume cu gutui-cum se face si la ce-l pui
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 octombrie 2012  
Da,aceea este!...pentru sosul de legume cu gutui este nevoie de: 750g.ceapa tocata marunt,o capatana de usturoi tocat marunt,500g.morcovi dati pe razatoarea cu ochiuri mici,500g.dovlecei rasi,300g.ardei tocati,2kg.rosii date prin masina de tocat,300g.gutui taiate feliute mici si subtiri,300ml.ulei,frunze de patrunjel tocate,cimbru,busuioc,piper,sare.Ceapa,usturoiul si morcovii se pun in uleiul incins la calit pana se inmoaie,apoi se adauga dovleceii si ardeii si se fierb 15-20 de minute.Se pun rosiile si sare dupa gust,se fierbe pana apare ulei deasupra,dupa care se pun gutuile,o lingurita plina cu piper macinat,cimbru si busuioc si se fierb toate inca 45 de minute.Cu 10 minute inainte de a opri focul,se adauga patrunjelul tocat.Dupa ce este gata,se umplu borcanele,se capacesc si se sterilizeaza.Acest sos este foarte bun pentru vanat,carne afumata,iepure,rata,peste.Uneori,cand folosesc sosul,inainte de a-l pune in sosiera mai adaug o lingura de coniac sau 50ml.vin sec.
Răspunde Raportează
bonita12 22 octombrie 2012  
si daca nu bagi de seama te si pui pe chef...hahaha
multumesc pentru reteta
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 octombrie 2012  
Cu mult drag,Bonita!
Răspunde Raportează
andruta 15 octombrie 2012  
Felicitari !! Jos palaria!!! Esti neobosita...
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 octombrie 2012  
Multumesc,multumesc,Andruta!
Răspunde Raportează
mihaeladima 15 octombrie 2012  
vrednica, vrednica, nu te lasi...
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 octombrie 2012  
Da,multumesc,Mihaela,mai am cateva retete de incercat!
Răspunde Raportează
mihaeladima 17 octombrie 2012  
asa, asa, foarte bine!!!
Răspunde Raportează
anonim
liliac 14 octombrie 2012  
ESI O GOSPODINA F HARNICA,O FURNICUTA STRANGATOARE PT FAMILIA TA, FOARTE MULTE BUNATATI, LA NOI IN MARAMURES S AU FACUT SI HRIBI SI GHEBE MAI PUTINE IN ACEASTATOAMNA,DAR DIN PACATE NU SE POT TRMITEPRIN POSTA........... SA LE MANCATI SANATOSI/








......
Răspunde Raportează
carmencitavio 15 octombrie 2012  
Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase,draga mea!Un gand bun,de aici din Moldova!
Răspunde Raportează
doinabacau 21 octombrie 2012  
Care va sa zica,esti moldoveanca, ma bucura vecinatatea unei iubitoare de frumos si a unei asemenea gospodine!
Răspunde Raportează
carmencitavio 22 octombrie 2012  
Da,suntem la doar 60km. distanta una de alta,locuiesc in Onesti de foarte,foarte multa vreme(din 1962).
Răspunde Raportează
doinabacau 23 octombrie 2012  
Ma bucur si te felicit pentru ceea ce faci si pentru generozitatea de a impartasi cu noi multe din secretele acestor bunatati,precum si celelalte ,din lumea atat de fascinanta a plantelor!
Răspunde Raportează
carmencitavio 23 octombrie 2012  
Multumesc din suflet,Doina!...Dupa ce rafturile camarii vor fi pline,florile se vor obisnui cu noul habitat(de iarna),ma voi indrepta spre hobby-ul meu din sezonul rece,tricotatul...
Răspunde Raportează
doinabacau 23 octombrie 2012  
Felicitari si pentru aceasta pasiune!
Răspunde Raportează
lety 12 octombrie 2012  
Numai bunatati ai pus tu in camara ta, mai trebuie porcul si poate sa vina iarna:)))
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 octombrie 2012  
Multumesc frumos,Lety!...Porcul l-am taiat de pe lista de cativa ani buni,din pacate.
Răspunde Raportează
olgutza 12 octombrie 2012  
vreau asa compot de gutui si ghiveci de peste ....iammmi ce bune sint ....cum faci ghiveciul de peste?
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 octombrie 2012  
Multumesc,Olguta!Reteta ghiveciului este postata mai jos,ca raspuns lui derdlim...daca mai ai nevoie de vreo lamurire,te ajut cu drag.Te pup!
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 12 octombrie 2012  
MMMMMM...CE BUNATATI!!ARATA FOARTE BINE..!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 octombrie 2012  
Multumesc,te pup!
Răspunde Raportează
bonita12 12 octombrie 2012  
gospodina , draga de ea, mereu la datorie pentru a avea belsug pe masa
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 octombrie 2012  
Mai am cateva de preparat,dar saptamana viitoare cand vine sotul de la tara cu legume proaspete.
Răspunde Raportează
doinabacau 12 octombrie 2012  
Carmen,ne uimesti mereu cu ceva deosebit,multumim!
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 octombrie 2012  
Eu multumesc,Doina draga,pentru aprecieri...este o mare satisfactie pentru mine...
Răspunde Raportează
lalea 12 octombrie 2012  
Poate sa bata iarna la usa,de-acuma!
Super bunatati!
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 octombrie 2012  
Eu as vrea sa mai astepte,mai am cate ceva de preparat!Multumesc frumos,Monica!
Răspunde Raportează
anytta 12 octombrie 2012  
Imi poti da, te rog, reteta de gogosari simpli si gogosari cu conopida?
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 octombrie 2012  
Draga mea,eu fac otetul foarte slab,o parte otet la 5-6 parti apa,zahar si sare dupa gust(la 100ml.otet pun 60g.zahar si 500-600ml.apa).Tai gogosarii felii si desfac in buchetele conopida.Le pun in borcane si torn otetul fiert cu apa,zahar,piper boabe,foi de dafin,sare dupa gust.Capacesc borcanele si le sterilizez in cuptor sau in bain-marie...Daca te mai pot ajuta cu ceva,o fac cu mare drag.
Răspunde Raportează
norela 18 septembrie 2012  
bravo,o sa aveti o camara plina cu bunatati!
Răspunde Raportează
carmencitavio 19 septembrie 2012  
Multumesc,Nora!...asta imi doresc,o camara plina!
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 septembrie 2012  
Multumesc frumos,Mihaela!
Răspunde Raportează
radku 17 septembrie 2012  
felicitari si sa le consumati sanatosi ca se vor conserva
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 septembrie 2012  
Multumesc frumos!
Răspunde Raportează
bonita12 17 septembrie 2012  
se mananca tot sau raman de pe un an pe altul??...ma pui pe lista daca ai de dat..te roooog..hahahaha
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 septembrie 2012  
Intotdeauna raman de la un an la altul,desi cam 1/3 din tot ce pregatesc dau la neamuri si prieteni de familie.Compoturi si dulceturi am si de doi ani in urma,mai putin dulceata de cirese amare care se termina prima.
Răspunde Raportează
abby1787 17 septembrie 2012  
CE POFTA-MI FACI!!! si de lucru cu ele si de mancat!
Răspunde Raportează
andruta 17 septembrie 2012  
Nu poftesc la dulciuri... In schimb, muraturile imi pun la grea incercare simturile....
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 septembrie 2012  
Pentru muraturile in saramura,putin picante si usturoiate,las si eu dulciurile.
Răspunde Raportează
Lenny 17 septembrie 2012  
Gogosarii cu conopida sunt tare gustosi! Din pacate, de 3 ani, la mine conopida nu mai ramane alba! Imi dai reteta ta, te rog? Asortatele, yamy, yamy!
Răspunde Raportează
carmencitavio 18 septembrie 2012  
Eu nu mai tin cont de retete de foarte multi ani,fac totul la ochi.Ce pot sa-ti spun: la o parte otet pun 5 parti apa,sare si zahar dupa gust,piper boabe,foi dafin,boabe de mustar 1/2lingurita la borcanul de 720g.Dau in clocot 10-15 minute apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul boabe si frunzele de dafin.Intre timp,asez in straturi legumele:gogosari,morcovi,conopida,ceapa taiata in solzi grosi...uneori pun si felii de mere,ciuperci champignon(in prealabil fierte si scurse de apa).Adaug cate 1/2 lingurita cu boabe de mustar in fiecare borcan(acestea au rolul de a mentine legumele tari).Dupa cele 15 minute iau compozitia de pe foc,las sa se racoreasca 2-3 minute dupa care o torn in borcane.Inchid sau capacesc borcanele si le pun in cuptor penru sterilizare,la foc mic pentru 30-40 minute.
Răspunde Raportează
Lenny 18 septembrie 2012  
Multumesc mult! Voi incerca!
Răspunde Raportează
mihaeladima 17 septembrie 2012  
te tii de treaba! bravo, o gospodina serioasa!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 septembrie 2012  
Multumesc,Mihaela!...N-as fi eu daca nu mi-as umple camara cu tot felul de conserve!
Răspunde Raportează
camelia60 13 septembrie 2012  
doresti o reteta de cruditati ? este super..
Răspunde Raportează
Lenny 17 septembrie 2012  
Si eu vreau, te rog!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 septembrie 2012  
Da,chiar te rog,sunt interesata!...multumesc!
Răspunde Raportează
loriss54 17 septembrie 2012  
SALATA DE VINETE CU OTET

- 5 kg vinete coapte si scurse (tocate marunt ca pt. salata)
- 30 ardei capia sau gogosari copti (eu am pus 5 kg ardei)
- 150 ml otet - (acesta il pui dupa gust... adica, pui si gusti si daca crezi ca-ti place cu mai mult otet, mai pui din aceasta cantitate. Nu o pui pe toata de prima data)
- 200 gr zahar
- 300 ml ulei
- sare dupa gust
- foi de dafin
- piper

Vinetele tocate marunt, ardeii copti si tocati cu cutitul, ca pe vinete. Acestea doua, se amesteca impreuna, peste care se adauga uleiul, zaharul, otetul dupa gust, sarea, piper, foi de dafin. Toate, se lasa de dimineata pana seara la macerat si se mai amesteca din cand in cand in ele... A doua zi (gusti, ca sa vezi daca este pe gustul tau, sau mai pui un pic de sare, sau otet, ulei...), compozitia se pune la borcane cu filet, sau se capseaza, apoi se baga pt o jumatate de ora la cuptor, pt sterilizarea borcanelor. Aceasta este toata reteta si este foarte buna, este... racoroasa. Spor la treaba!
Răspunde Raportează
carmencitavio 17 septembrie 2012  
Ceva asemanator fac si eu,dar in locul vinetelor(care din pacate nu ne fac bine)pun ghebe.Multumesc frumos pentru reteta si spor la treaba si tie!
Răspunde Raportează
abby1787 13 septembrie 2012  
"no comment" si admiratie maxima!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 septembrie 2012  
Multumesc mult,Abby!
Răspunde Raportează
norela 13 septembrie 2012  
sunteti o harnicutza cu o camara plina numai cu bunatati!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 septembrie 2012  
Multumesc,Nora!...asta si incerc,sa-mi umplu camara cu bunataturi si cateva experimente(cel putin pentru mine).
Răspunde Raportează
alcibiade 12 septembrie 2012  
De zacusca de gogonele nu stiam. Vreau si eu reteta , daca nu deranjez prea tare .Multumesc si pofta buna!
Răspunde Raportează
bonita12 12 septembrie 2012  
buna gospodina, ne mandrim cu asa prietene
te pup
Răspunde Raportează
mihaeladima 12 septembrie 2012  
ce harnicutza! spor la treaba!
Răspunde Raportează
carmencitavio 13 septembrie 2012  
Multumesc,Mihaela!...spor am,slava Domnului,imi place foarte mult sa prepar conserve de iarna...doar legume pe buzunarul meu gasesc mai greu,mai ales ca nu-mi place sa ma tocmesc.
Răspunde Raportează
mihaeladima 13 septembrie 2012  
si mie imi place 'bucatareala'...
cu tocmeala nici eu nu sunt prietena... daca imi place iau, daca nu, nu...
Răspunde Raportează
floralia 11 septembrie 2012  
Vrednica mai esti!
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 septembrie 2012  
Multumesc,draga mea!...asta-i doar inceputul...
Răspunde Raportează
loriss54 11 septembrie 2012  
Iţi doresc, distinsă doamnă,
Să ai în această toamnă,
Bogăţie în cămară,
Dar şi dragostea s-apară,
Cântând, tandru, la chitară.
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 septembrie 2012  
Iti multumesc din suflet pentru frumoasele stihuri ce mi-au adus zambetul pe buze,acum,in miez de noapte!
Răspunde Raportează
olgutza 11 septembrie 2012  
ce bine arata ...sa le mancati sanatosi
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 septembrie 2012  
Multumesc frumos,Olguta!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.